Koronavirüs salgını nedeniyle ekonominin darboğaza düşmemesi ve yıl sonu yükseliş hedeflerinin yakalanabilmesi yanında yerli üreticiyi korumak adına da ithal ürünlere son dönemde vergi güncellemeleri geliyor. Dün gece yeni bir karar yayınlandı.
Yeni vergi düzenlemesi
İthalat Rejimi Kararına ek olarak yayınlanan yeni karar doğrultusunda daha önce olduğu gibi belirli ürün gruplarına 30.09.2020 tarihine kadar yüzde 20’ye varan oranlarda, 1.10.2020 tarihinden itibaren yine belirli ürün gruplarına yüzde 20’ye varan oranlarda ek vergi uygulanacak.
Ürün grupları içerisinde emniyet kemeri, tartı grubu, fırın, davlumbaz, kıymetli süs eşyası, plastik kart plakaları gibi eşyalar veya malzemeler yer alıyor. Karar yayınlandığı itibaren uygulanacağı için bugün vergiler başlamış durumda.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
17657 kez okundu.
140 kişi, toplam 143 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
28.06.2020 ek vergi, 400 ürüne ek vergi ve Donanım Bileşenleri