Anlık Bildirim

Kurban Bayramı’nda kalori takibi ve egzersiz için kullanabileceğiniz sağlık uygulamaları

Bu içeriğimizde kalori sayacı ve evde egzersiz için kullanabileceğiniz uygulamaları listeledik. Sağlıklı bir yaşam için bu uygulamaları kullanabilirsiniz.

Kalori takibi ve egzersiz için kullanabileceğiniz uygulamalar Tam Boyutta Gör

Kurban Bayramı ile birlikte dengeli beslenme alışkanlıkları genellikle rafa kalkıyor. Yüksek kalori yüklemelerini eritmek zor oluyor. Elbette bu durum sadece bayram için değil ülkemizdeki dengesiz beslenme alışkanlığından da kaynaklanıyor. Daha sağlıklı yaşam için kalori takibi yapmak ve alınan kaloriyi egzersizler ile doğru bir şekilde eritmek önemli. Bu içeriğimizde hem kalori takibi yapabileceğiniz hem de kalorileri eritebileceğiniz sağlık uygulamalarını derledik.

YAZIO

YAZIO uygulamasının ücretsiz ve ücretli PRO versiyonu mevcut. Kalori sayacı özelliğini ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Öğün planı, yemek tarifi ve aralıklı açlık diyeti özellikleri için PRO versiyonu kullanmak gerekiyor.

Kalori takibi ve egzersiz için kullanabileceğiniz uygulamalar Tam Boyutta Gör

Uygulamayı ilk kez başlattığınızda kalori takibindeki hedefinizin ne olduğunu seçiyor ve kilo, boy, yaş bilgilerinizi giriyorsunuz. Girdiğiniz bilgilere göre otomatik olarak kalori hedefi belirliyor.

Kalori takibi ve egzersiz için kullanabileceğiniz uygulamalar Tam Boyutta Gör

Bu aşamadan sonra gün içerisinde tüm yediklerinizi uygulamaya eklemeniz gerekiyor. Sistem şu şekilde çalışıyor. Örneğin 1 porsiyon pilav, 1 porsiyon et kavurma, 2 dilim ev yapımı baklava yediniz ve 1 bardak kola, 3 bardak çay, 7 bardak su içtiniz. Hepsini tek tek uygulamaya eklemelisiniz. Eklerken porsiyon miktarına dikkat etmelisiniz. Profilinizden günlük toplam kalorinizi ve aldığınız karbonhidrat, protein miktarını görüntüleyebilir, önceki günlerle karşılaştırma yapabilirsiniz. Kalori hedefinizi aşmanız durumunda uygulama çeşitli uyarılar yapıyor.

YAZIO’nun ücretsiz sürümünde kalori sayacı haricinde ek özellik bulunmuyor. Sağlıklı öğün önerileri, yemek tarifi vs. için başka bir uygulama kullanabilirsiniz. Kendi deneyimlerime göre Türk mutfağı yemekleri açısından bu uygulamanın diğerlerinden daha çok seçeneğe sahip olduğunu gördüm. Bugüne kadar yediğim yemeklerden çok azının arşivde bulunmadığını gördüm. Ayrıca Apple Watch kullanıyorsanız saat uygulaması da kullanışlı özelliklere sahip. YAZIO'yu kullanmanızı tavsiye ederim.

YAZIO Fasting & Food Tracker YAZIO Fasting & Food Tracker YAZIO Fasting & Food Tracker YAZIO Fasting & Food Tracker Health & Fitness Ücretsiz 221,2 MB

YAZIO Kalori Sayacı YAZIO Kalori Sayacı YAZIO Kalori Sayacı YAZIO Kalori Sayacı YAZIO Sağlık ve Fitness Ücretsiz

Nike Training Club

Günlük kalori miktarımızı girdik. Şimdi spor yapıp kaloriyi doğru bir şekilde yakmamız gerekiyor. Nike Training Club uygulamasında, evde yapabileceğiniz egzersizler bulunuyor. Uygulama tamemn ücretsiz. Üstelik herhangi bir ekipman ihtiyacınız olmayacak.

Kalori takibi ve egzersiz için kullanabileceğiniz uygulamalar Tam Boyutta Gör

Vücut bilgilerinizi giriyorsunuz ve bugüne kadar ne sıklıkla spor yaptığınızı belirtiyorsunuz. Buna göre size egzersizler öneriliyor. 10-30 dakika arası çeşitli egzersiz seçenekleri sunuluyor. Egzersiz içeriğine ve vaktinize göre seçim yapabilirsiniz. Hareketlerin yapılışı detaylı şekilde gösteriliyor.

Egzersiz yaparken yaktığınız kalori miktarını ve YAZIO’daki kalori bilgilerini telefonunuzun dahili sağlık uygulamasına entegre edebilirsiniz. Böylece aldığınız kalori ve yaktığınız kalori miktarının toplamını görebileceksiniz.

Kalori takibi ve egzersiz için kullanabileceğiniz uygulamalar Tam Boyutta Gör

Nike Training Club: Wellness Nike Training Club: Wellness Nike Training Club: Wellness Nike Training Club: Wellness Health & Fitness Ücretsiz 243,1 MB

Nike Training Club: Fitness Nike Training Club: Fitness Nike Training Club: Fitness Nike Training Club: Fitness Nike, Inc. Sağlık ve Fitness Ücretsiz

Fitwell

Yukarıda bahsettiğim iki uygulamayı ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz. Fakat daha fazla özellik isterseniz ve telefonunuzun kişisel fitness koçunuz olmasını dilerseniz Fitwell’in ücretli Premium paketini tavsiye ederim. Sadece bu uygulamayı kullanarak hem kalori miktarınızı kaydedebilir, hem sağlıklı tarifleri görebilir hem de vücudunuza göre egzersizleri yapabilirsiniz. Kişisel öğün planları oluşturabiliyorsunuz.

Kalori takibi ve egzersiz için kullanabileceğiniz uygulamalar Tam Boyutta Gör

Fitwell’in egzersiz seçenekleri epey geniş. Uzun süreli programlar bulunuyor ve Türk koçlar size eşlik ediyor. Egzersizleri yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiği anlatılıyor. Ayrıca uygulamada Twitter ve Instagram’ı andıran Topluluk bölümü mevcut. Diğer kullanıcıların önerilerini ve paylaşımlarını burada görebilirsiniz. Fitwell’in ücretsiz özellikleri de var fakat bu uygulamayı kullanacaksanız Premium abonelik başlatarak kullanmanızı veya Fitwell yerine yukarıdaki iki uygulamayı ücretsiz olarak kullanmanızı öneriyorum.

Fitwell Personal Fitness Coach Fitwell Personal Fitness Coach Fitwell Personal Fitness Coach Fitwell Personal Fitness Coach Health & Fitness Ücretsiz 248,9 MB

Fitwell - Fitness Egzersiz Fitwell - Fitness Egzersiz Fitwell - Fitness Egzersiz Fitwell - Fitness Egzersiz Fitwell Sağlık ve Fitness Ücretsiz

Herkese sağlıklı ve uzun ömür dilerim…

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim