Anlık Bildirim

Küçükçekmece Gölü'nde balıklardan sonra şimdi de martılar ölüyor

Yakın zamanda Küçükçekmece Gölü'nde ölen balıklar ve yengeçler tartışma konusu olmuştu. Aynı yerde şimdi de martı ölüleri görünmeye başladı. Uzmanlardan henüz bir açıklama yok.

Küçükçekmece Gölü'nde şimdi de martılar ölüyor

Geçtiğimiz günlerde hatırlarsak Küçükçekmece Gölü'nde birçok balığın ve yengecin ölüleri kıyıya vurmuştu. Bu kötü görüntülerin yanında çevrede yaşayan vatandaşlar gölden gelen kötü kokudan da şikayet ediyorlardı. Bunlardan sonra şimdi de gölde çok sayıda ölü martı görülmeye başlandı. 

Öte yandan gölün rengi 10 gün önce kırmızıya dönmüştü. Uzmanlardan ve yetkililerden herhangi bir açıklama gelmemekle birlikte görüntüleri gören insanlar Marmara Denizi'ndeki müsilaj sorununa benzer, uzun erimli çözüm isteyen bir durum olup olmadığında şüphe ediyor. 

Bilindiği üzere Marmara Bölgesi Türkiye'nin nüfusunun, sanayisinin ve dolayısıyla ekonomisinin açık ara en yoğun olduğu yer. Bu anlamda kirliliğin ve atığın da en yoğun olduğu bölge. Bu anlamda bugün buna bir çözüm gelse bile ileride benzer çevresel sorunlar olacak gibi görünüyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim