Anlık Bildirim

Memorystick kartlarda kapasite 2 TB'a; veri aktarım hızı 60 MB/s'ye çıkacak

Memorystick kartlarda kapasite 2 TB'a; veri aktarım hızı 60 MB/s'ye çıkacak

Tüketici Elektroniği Fuarı 2009, hız kesmeksizin yeni tanıtımlara şahit oluyor. Fuarda 2 Terabyte'a kadar kapasite ve saniyede 104 MB'a kadar veri aktarımı vaadeden SDXC standartının duyurulmasından hemen sonra Sony ve SanDisk, Memorystick kartların geliştirilmesi için ortak çalışacaklarını açıkladılar.

Peki çalışmada ne amaçlanıyor? Bilindiği üzere 32 GB'a varan kapasite sunan Memorystick PRO serisi kartlar çoğunlukla Sony'nin dijital kamera ve video kayıt cihazlarında kullanılabiliyor. Full HD (1920x1080 piksel) çözünürlüğe sahip video kameralar, kapasite açısından çeşitli sıkıntılar doğurabiliyordu. Problemin önüne geçebilmek için maksimum 2 Terabyte kapasiteli Memorystick PRO kartların geliştirilmesi planlanıyor. 2 Terabyte'ın muazzam bir kapasite olduğunu söyleyebiliriz.

Sony Ericsson'un güncel cep telefonlarında ise ufak boyutlarıyla Memorystick Micro (M2) hafıza kartları dikkat çekiyor. Proje kapsamında ''Memory Stick HG Micro'' geliştirilecek. Gelişim çerçevesinde kartlar saniyede 60 MB'a varan veri aktarım hızına sahip olacak. Açıkçası yakın zaman içinde dosyalarımızı atmak için bilgisayara bağladığımız cep telefonunun başında uzun süre beklemenin sonu gelebilir. Firmaların gelecek duyurularını dört gözle bekliyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim