Anlık Bildirim

Microsoft, kaydırılabilir widget'ları Windows 10'a geri getiriyor

Sızan yeni bilgilere göre yazılım devi Microsoft, Windows 10 işletim sistemine tam ve derinlemesine entegre edilmiş widget'ları kullanıma sunacak.

Microsoft, kaydırılabilir widget'ları Windows 10'a geri getiriyor Tam Boyutta Gör

Microsoft'un Windows 10 için Edge tabanlı widget'lar üzerinde çalıştığını biliniyordu. Ancak şimdi Microsoft bunları işletim sisteminin biraz daha derinlerine yerleştirmeyi planlıyor gibi görünüyor.

Kaynak, Microsoft'un, kullanıcı ekranın kenarından kaydırdığında ön planda görüntülenebilen widget'lar geliştirdiğini WalkingCat takma adı altında sızıntı hesabına atıfta bulunarak yazıyor. Benzer bir özellik, Windows 8'de de yer alıyordu.

Microsoft, kaydırılabilir widget'ları Windows 10'a geri getiriyor Tam Boyutta Gör

Edge tarayıcısı için de çalışmalar sürüyor

Ayrıca, widget'ları görüntülemenin diğer dokunmatik olmayan yöntemleri de rapor edilmiş. Bu veriler doğrulanırsa, Microsoft'un Windows 10'da tablet moduna daha özen göstermeye başladığı sonucuna varmak mümkün olacak. Şirketin şu anda Windows 10 için Microsoft Edge tarayıcısıyla ilgili diğer widget'ları test ettiğini de belirtelim.

WalkingCat hesabı, çok sayıda güvenilir sızıntının kaynağı diyebiliriz. Bu hesap, Samsung Galaxy Buds Live kulaklıklar, Samsung Galaxy Book Flex 5G dizüstü bilgisayar ve Intel Tiger Lake mobil işlemciler hakkında ilk raporları sızdırmıştı. Ancak bu hesap asıl Microsoft ürünleriyle ilgili bilgilerde uzmanlaşmış durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11053 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, windows 10 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim