Anlık Bildirim

Microsoft: Koronavirüs aşısı geliştiren şirketlere siber saldırı yapılıyor

Microsoft, koronavirüs aşısı geliştiren yedi önemli şirkete karşı siber saldırı gerçekleştirildiğini duyurdu. Saldırıların arkasında Rusya ve Kuzey Kore menşeili hacker grupları var.

Microsoft: Koronavirüs aşısı geliştiren şirketlere siber saldırı yapılıyor Tam Boyutta Gör

Yazılım devi Microsoft, Rus ve Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının Covid-19 enfeksiyonuna karşı aşı geliştiren şirketlere siber saldırı gerçekleştirdiğini tespit ettiğini açıkladı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, siber saldırıların aşı veya terapötik ajan geliştirme çalışmalarına katılan yedi tanınmış şirkete yapıldığı belirtildi.

Microsoft: Koronavirüs aşısı geliştiren şirketlere siber saldırı yapılıyor Tam Boyutta Gör

Klinik araştırma aşamasında olan firmalar hedefte

Kanada, Fransa, Hindistan, Güney Kore ve Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyet gösteren bu şirketler arasında aşıları farklı klinik araştırma aşamalarında olan firmalar da var.

Microsoft, saldırıların arkasında Rusya menşeili Strontium hacker grubunun olduğunu söylüyor. Ayrıca Kuzey Kore'den Zinc ve Cerium olarak tanımlanan iki hacker grubu da suçlamaların odağında.

Microsoft: Koronavirüs aşısı geliştiren şirketlere siber saldırı yapılıyor Tam Boyutta Gör

Saldırıların büyük kısmı engellendi

Strontium'un şifre tahmin (brute force) yöntemiyle, Zinc ve Cerium'un ise e-posta üzerinden kimlik avı saldırıları gerçekleştirerek şirket çalışanların hesaplarına sızma girişiminde bulundukları belirtiliyor.

Yapılan açıklamaya göre saldırıların büyük bir kısmı Microsoft ürünlerinde bulunan yerleşik güvenlik sistemleri tarafından engellendi. Yazılım devi saldırıların başarılı olduğu kısımlar için de bu şirketlere yardım teklifinde bulunduğunu söylüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim