Anlık Bildirim
Canlı Yayın
Apple yeni iPad’leri tanıtıyor - Türkçe Simultane Çeviri ile Canlı Yayın

Microsoft'tan bir geri adım daha, DirectStorage Windows 10'a geliyor

TPM 2.0 modülünün zorunluluğu konusunda geri adım atan Microsoft, şimdi de DirectStorage teknolojisinin hem Windows 10'u hem de Windows 11'i destekleyeceğini açıkladı.

Yakın tarihli bir Microsoft blog gönderisinde, oyun yüklenme sürelerini düşürmek için depolama performansını artıran bir teknoloji olan DirectStorage'ın yalnızca Windows 11'de kullanılabileceğini belirten önceki açıklaması düzeltildi. Şimdi ise Microsoft, DirectStorage'nin hem Windows 10'u hem de Windows 11'i destekleyeceğini açıkladı.

Microsoft'tan bir geri adım daha Tam Boyutta Gör

Kısa yükleme süreleri ilgi çekiyor

DirectStorage, oyun verilerinin doğrudan bir NVMe SSD'den ekran kartına aktarılmasına izin vererek ve böylece işlemciyi atlayarak oyun yükleme sürelerini iyileştiren, şu anda Xbox Serisi konsollarda kullanılan yeni bir depolama hızlandırma teknolojisidir. Ekran kartları için özel sıkıştırma yöntemleri kullanan DirectStorage teknolojisi, işlemciyi aradan çıkartarak oyunlara ait dosyaları direkt olarak ekran kartına yönlendirmesiyle, yüklenme sürelerini çok kısa sürelere düşürüyor. Windows 10'un DirectStorage uygulamasıyla ilgili tek sıkıntı ise uygulamaların ve Windows'un depolama aygıtlarıyla iletişim kurmasını sağlayan bir dizi eski depolama sürücüleri olacağı belirtiliyor. Windows 11'e kıyasla sistem performansında geri kalacak olsa da yine de DirectStorage teknolojisinin olmamasından daha iyidir. DirectStorage'ın genel olarak ne zaman kullanılabilir olacağını ise henüz bilmiyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim