Anlık Bildirim

Sıvı soğutmalı referans tasarım Radeon RX 6900 XT test edildi

PC Games Hardware, OEM tarafında satışa sunulan ve AMD'nin şimdiye kadar piyasaya sürdüğü en hızlı referans tasarım grafik kartı olan Radeon RX 6900 XT LC'yi test etti.

AMD, RX 6900 XT LC modelini piyasaya dağıtmadı çünkü bu grafik kartı sadece hazır sistemler için üretildi. Ne yazık ki AMD'nin kendi internet sayfası üzerinde dahi satışa çıkarılmadı. Bu yüzden PC Games Hardware(PCGH) stüdyosu, kart hakkında merak edilen test sonuçlarına erişebilmek için 6900XT LC ile donatılmış komple bir sistem alma yoluna gitti. Dubaro(Alman hazır bilgisayar marketi) tarafından düzenlenen sistemle birlikte alınan ekran kartının sistem bileşenleri ise önemli değil çünkü PCGH, testleri kendi oluşturduğu sistemle yaptı. Yazar, AMD'nin RX 6900 XT LC modelinin neden OEM'lerle sınırlı olduğu konusunda yorum yapmayı reddettiğini belirtti. Kısa bir yorum yapmak gerekirse, 6000 serisine özel Midnight Black sürümünün dahi saniyeler içinde koleksiyoncuların yerine madencilerin ve karaborsacıların eline geçtiğini gören AMD, dünyanın en hızlı modelini direkt olarak madencilere bırakmak istememiş olabilir.

Referans tasarım 6900XT LC test edildi Tam Boyutta Gör

AMD RX 6900 XT LC, piyasadaki en hızlı RDNA2 tabanlı ekran kartı olarak biliniyor. Tüm referans tasarımlı RX 6000 serisi masaüstü ekran kartlarının aksine, bu model sıvı soğutma ile geliyor. AMD'nin Navi 21 modelinde çekirdek saat hızlarını ve güç sınırlarını daha da öteye taşımaya olanak tanıyor. Ayrıntılı özelliklere bakacak olursak, kartın 2250/2435 MHz saat hızı GPU-Z aracılığıyla kanıtlandı. RX 6900 XT LC'nin bant genişliği 591.1 GB/sn'ye çıkan ve 18.5 Gbps bellek hızına ulaşabilen tek 6900XT olduğunu da belirtmekte fayda var.

Referans tasarım 6900XT LC test edildi Tam Boyutta Gör

Grafik kartı 350W TDP değeri sunarken ilave %15'lik bir hız aşırtma potansiyeli ile yaklaşık 400W tüketim değerlerine ulaşabiliyor. Işın izleme teknolojisi göz önüne alındığında 3080Ti ile başa baş mücadele eden 6900XT LC, AMD kanadında dünyanın en hızlı ekran kartı ünvanına sahip olmayı başarıyor. 

Referans tasarım 6900XT LC test edildi Tam Boyutta Gör

Kart, Asetek tarafından tasarlanan ve ısıyı oldukça verimli bir şekilde dağıtan hepsi bir arada(AIO) soğutma çözümüne sahip. PCGH testine göre, yük altında sıcaklık 80C'ye çıkıyor (90C sıcak nokta-hotspot), bu da grafik kartı tarafından 284 watt tüketildiği göz önüne alındığında gayet iyi bir sıcaklık. HWINFO'dan alınan sensör verileri, sistemde dolaşan soğutucu sıvısının 60C'yi asla geçmediğini gösteriyor. Gürültü açısından, RX 6900 XT LC oyun sırasında hava soğutmalı modelden daha az gürültü oluşturuyor. Çoğu hava soğutmalı modelin aksine, sıvı soğutma çözümünde pompa asla durmuyor, sistem boştayken veya video içeriği görüntülerken dahi oluşan gürültü hala duyulabiliyor. Hava soğutmalı kartlarda kullanılan belirli bir sıcaklığa kadar fanın çalışmaması (0Db) özelliğine karşı bir dezavantaj olabileceğini söylemekte fayda var.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim