Anlık Bildirim

Microsoft, Windows 365 hizmeti ile bilgisayarları buluta taşıyor

Microsoft’un yeni hizmeti Windows 365, Apple M1 dahil bütün sistemlerde tarayıcı üzerinden çalışabilen bulut bilgisayarlar oluşturan bir yapı sunuyor. Ayrıntılar haberimizde...

Microsoft'un Windows 365 hizmeti başlıyor Tam Boyutta Gör

Apple silikon kullanıcıları sanallaştırma seçeneklerini beklerken Microsoft, herhangi bir platformda tarayıcı üzerinden çalışan sanal PC’lere sahip yeni bir hizmeti duyurdu.

M1 işlemciye geçişte Apple, uzun süredir devam eden Windows kurulum aracı BootCamp ile sorunlar yaşıyor. Parallels Desktop gibi uygulamalar, Windows’un macOS ile birlikte çalıştırılmasına izin veriyor olsa da, Microsoft bu tartışmalara bir son verebilecek yeni hizmetini hayata geçirecek. Windows 365, kullanıcıların herhangi bir platformda, herhangi bir tarayıcıyla bulut üzerinden Windows’un tam sürümünü çalıştırmasına olanak tanıyan bir hizmet sunacak.

Microsoft'un Windows 365 hizmeti başlıyor Tam Boyutta Gör

Microsoft CEO’su Satya Nadella bir blog yazısında ‘’ Windows 365 ile yeni bir kategori oluşturuyoruz: Bulut PC’’ dedi. ‘’Uygulamaların yazılım ile buluta getirilmesi gibi, şimdi de işletim sistemini buluta getirerek kuruluşlara daha fazla esneklik ve iş güçlerini ne olursa olsun daha üretken ve maksimum bağlantıda olmaları için güçlendirmenin güvenli bir yolunu sunuyor olacağız.’’ diyerek ekledi.

Windows 365, nasıl bir hizmet sunmayı hedefliyor ?

Şu ana kadar herhangi bir fiyatlandırma açıklanmadı, ancak Windows 365, 2 Ağustos 2021’de piyasaya çıktığında bir abonelik hizmeti sunacak. Bireylerden ziyade işletmelere yönelik olacak bu abonelik sisteminin ayrıntıları henüz bilinmiyor.

Microsoft'un Windows 365 hizmeti başlıyor Tam Boyutta Gör

Microsoft, amacının şu anda koronavirüs nedeniyle çalışma durumlarını değiştirmek zorunda kalan insanlara yeni araçlar ve imkanlar sağlamak olduğunu belirtiyor.

Sızdırılan bilgilere göre; Windows 365, hem Azure Virtual Desktop aracılığı ile hem de Business ve Enterprise sürümlerinde sunulacak. Bulut PC’ler, tek CPU, 2Gb RAM ve 64Gb depolama alanı ile başlayan standartlar ile hizmete girecek. Genel olarak kullanılabilecek 12 farklı konfigürasyon olacak. Bildirilen en yüksek sistem, 8 CPU, 32Gb RAM ve 512Gb depolama alanına sahip olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim