Anlık Bildirim

Bu hafta sürpriz bir duyuru yapan Google, kimsenin beklemediği bir anda Android işletim sisteminin yeni sürümü olan Android 8.0 veya Android O’yu resmiyete kavuşturdu. Son Nexus cihazları için indirmeye sunulan Android O işletim sistemi, kullanmaya başladıkça detaylanıyor. İşte Android telefonlara gelecek yeni sürüm ile kullanıcıya sunulacak özellikler:

 

Android 8.0 ile gelen 20 yenilik - Bölüm 1

1- aptX Bluetooth Desteği

Bluetooth üzerinden yüksek kalitede ve en az gecikmeyle ses aktarımını ifade eden aptX Bluetooth standardı bilindiği üzere Qualcomm çatısı altında geliştiriliyor. Android O ile birlikte artık Google da aptX standardına destek veriyor. Uyumlu Bluetooth yongaları taşıyan Android O cihazları yüksek kalitede ses aktarımı yapabilecekler. Destek içerisinde aptX, aptX HD ve Sony LDAC kodekleri var.

 

Android 8.0 ile gelen 20 yenilik - Bölüm 1 Tam Boyutta Gör

2- NAN WiFi Desteği

Neighbourhood Aware Networking olarak tanımlanan NAN WiFi teknolojisi, WiFi Aware standardını temel alıyor. Uyumlu yongalar barındıran WiFi cihazları, bu standart ile bir ağa bağlı olmadan belirli bir mesafe içerisinde birbirleri ile iletişim kurabiliyor ve çok hızlı veri alışverişi yapabiliyor. Gerekirse düşük enerji modu ile küçük boyutlu dosya alışverişi de yapıyor, enerjiden tasarruf edebiliyorsunuz. WiFi Aware standardı aslında WiFi Direct ve Nearby özelliklerinin bir birleşimi durumunda.

 

Android 8.0 ile gelen 20 yenilik - Bölüm 1 Tam Boyutta Gör

3- Resim İçinde Resim

Resim içinde resim - PIP özelliği aslında çok tanıdık bir özellik. Video oynatırken ilgili uygulamadan çıkış yaptığınızda ekran üzerinde küçük bir pencere üzerinde sabit kalıyor ve böylece video deneyiminiz sekteye uğramıyor. Bunu pek çok markada zaten görüyorduk. Google da Android TV sürümüne daha önce bunu eklemişti. Şimdi akıllı telefon ve tabletlere de geldi.

 

Android 8.0 ile gelen 20 yenilik - Bölüm 1 Tam Boyutta Gör

4- Arka Plan Sınırlamaları

Doze enerji tasarruf özelliğinin biraz daha geliştirilmiş hali diyebileceğimiz Arka Plan Sınırlamaları, arka planda çalışan uygulamaların aktif fonksiyonlarını sınırlamayı amaçlıyor. Bunu da iki kategori altında yapıyor.

İlk kategori arka planda çalışan uygulamaların sisteme erişimlerini kısıtlıyor ve kaynak kullanımından tasarruf ediyor. İkincisi ise cihazın GPS, WiFi gibi konum bilgisi için yararlandığı hizmetleri kısıtlıyor. Böylece daha agresif bir batarya yönetimi ortaya çıkıyor.

 

Android 8.0 ile gelen 20 yenilik - Bölüm 1 Tam Boyutta Gör

5- Bildirimler 

Bildirimler yeni sürümde artık gruplanabilir hale gelmiş. Belirli kategori veya belirli uygulamalardan gelen bildirimleri gruplayabiliyorsunuz. Bildirim çubuğunda daha dar bir şekilde yer alan gruplar, ok işaretine tıklandığında aşağı doğru genişliyor. Böylece bir uygulamanın sürekli bildirim panelini doldurmasının önüne geçiliyor. Ayrıca başta iOS ve farklı Android arayüzlerinde gördüğümüz ikonların üzerinde yer alan sayısal bildirimler de artık yerleşik olarak Android arayüzünde yer alacak.

Android O ile birlikte daha pek çok irili ufaklı yenilik mevcut ancak sizler için ilk 20 tanesini derledik. Android 8.0 önizleme sürümü Google Pixel, Google Pixel XL, Google Pixel C, Nexus 6P, Nexus 5X ve Nexus Player cihazlarına kurulabiliyor. Yeni sürümün kullanıma sunulması ise Eylül-Ekim aylarında olacak.

 

Android 8.0 ile Gelen 20 Yenilik - Bölüm 2 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15488 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, Android O ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim