Anlık Bildirim

Mobil oyun pazarı, tüm oyun pazarının %52'sini oluşturuyor

Newzoo'nun araştırma verilerine göre oyun pazarının yüzde 52'si mobil oyunlardan geliyor. Ayrıca 2023 sonunda küresel oyun pazarının 204,6 milyar dolarlık hacme ulaşması bekleniyor.

Mobil oyun pazarı, tüm oyun pazarının %52'sini oluşturuyor Tam Boyutta Gör

Oyun sektörünün günümüzde ne kadar büyük bir sektör haline geldiğini hepimiz biliyoruz. Öncesinde belirli bir kesime hitap eden bu sektör artık her yaştan insana hitap etmeye başladı. Salgının etkisiyle de son iki yıldır sektör iyice büyüdü.

Oyun Gelirinin 90 Milyar Doları Mobilden

Newzoo'nun geçtiğimiz saatlerde açıkladığı verilere göre 2012'den bu yana oyun pazarındaki en yüksek büyüme, yıllık yüzde 23,1 artış yaşanan 2020'de gerçekleşti. 2020’de oyun pazarında 177,8 milyar dolar gelir elde edildi. 2021 sonunda ise gelirin 175,8 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Geçtiğimiz yılın bu yıla göre daha yüksek olmasının en büyük sebebi de şüphesiz salgın sebebiyle yılın büyük bir bölümünü evde geçirmiş olmamız.

Oyun sektörürünün bu kadar büyümesinde mobil oyunların büyük bir payının olduğunu söylemiştik. Yıl sonunda ulaşılması beklenen 175,8 milyar dolarlık gelirin 90,7 milyar dolarının mobil oyunlardan gelmesi bekleniyor. Eğer beklendiği gibi bir sonuç gelirse yaklaşık olarak oyun pazarının yüzde 52'sini mobil oyunlar oluşturacak anlamına geliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8460 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mobil oyun sektörü, Yazılım ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim