Anlık Bildirim

Tesla Model S Plaid'in 320 km/s azami hıza ulaşabilmesi için gereken şeyler belli oldu

Tesla Model S Plaid'in vadedildiği gibi 320 km/s azami hıza çıkabilmesi için opsiyon olarak sunulan 21 inçlik jantları almak ve gelecek yazılım güncellemesini beklemek gerekiyor.

tesla model s plaid ön tasarım Tam Boyutta Gör

Tesla Model S için beklenen güncelleme sonunda geldi. Birçok özelliği ve dikkat çekici performans değerlerini de beraberinde getirdi. Örneğin yeni Model S Plaid'in 320 km/s maksimum hıza çıkabileceği açıklanmıştı. Fakat müşterilerin bu hızı görebilmesi için araçlara yazılım güncellemesi gelmesi gerekiyor.

Model S Plaid'in maksimum hızının belirtildiği gibi 320 km/s'e çıkması için yazılım güncellemesi de yeterli değil. Motortrend'in haberine göre aracı satın alacak kişilerin bahse konu hızı görmek için opsiyon olarak sunulan 21 inçlik jantları tercih etmesi şart. Bu jantlar tercih edildiğinde Michelin Pilot Sport 4S lastiklerle birlikte geliyor. Model S Plaid standart olarak 19 inçlik jantlarla birlikte geliyor fakat onlarla bu hıza çıkmak mümkün değil.

Öte yandan Tesla Model S Plaid müşterileri belirtilen jantlar için ekstra ücret ödese bile şu an için 320 km/s hızı görmeleri mümkün değil. Zira araçlarda bunun için gerekli donanım hazır fakat eksik olan şey yazılım güncellemesi. Bu güncellemenin de ne zaman yayınlanacağı henüz tam olarak belli değil. Şu an için araçların azami hızı 262 km/s ile sınırlı. Bu da oldukça yüksek bir hız fakat aracın duyurusunda en çok dikkat çeken detaylardan biri 320 km/s azami hız olmuştu.

Elbette Model S Plaid'in tek dikkat çekici özelliği azami hızı değil. Tesla'nın belirttiğine göre bu otomobilin 0-100 km/s hızlanması 2 saniyenin altında. Bu da oldukça iddialı bir değer. Ayrıca F1 tarzı direksiyon ve oyun konsolu deneyimi yaşatan multimedya sistemi de göze çarpan detaylar arasında. Söz konusu modelde karbon sargılı rotorlara sahip 3 tane yüksek performanslı elektrik motoru mevcut. Model S Plaid'in ABD'deki fiyatı 129.990 dolardan başlıyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim