Anlık Bildirim

Müsilaj sorunu balık üreticisini vurdu

Bir süredir büyük tartışmalara sebep olan Marmara Denizi'ndeki müsilaj, şimdi de balık üreticisini etkilemeye başladı. Vatandaş tedirgin olduğu için balık almaya yanaşmıyor.

Müsilaj sorunu balık üreticisini vurdu

Son günlerde hararetli tartışmalara sebep olan Marmara Denizi'ndeki müsilaj sorunu çevre halkının balık tüketimini azaltmasına sebep oldu. Daha önceki söylentilerde de müsilajın Marmara Denizi'ndeki balıkları zehirlediği yönünde yaygın bir kanı mevcuttu hatırlarsak. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Adnan Ayaz daha birkaç gün önce müsilajın balıkları zehirlediği iddiasının doğru olmadığını belirtmişti. Ayaz, müsailajın yalnızca şeker bazlı bir sıvı olduğunu ve bu şekerin balıklarda zehir etkisi göstermesinin mümkün olmadığından bahsetmişti. 

Sonuç olarak bugün Bandırma Balık Hali'ndeki satışlar müsilaj olayından ötürü olumsuz etkileniyor. Haldeki balık tüketicilerinin sayısı azalıyor, bu yüzden de balıkçılar maliyetlerini kurtaramıyor. Ancak yine de fiyatlar büyük değişiklik göstermemiş gibi. Bilgilere göre şu an istavritin kilosu, çipura ve levreğin tanesi 25 liradan, hamsinin kilosu ise 20 liradan satılıyor. Uzun zamandır balık tezgahından para kazanan Barış Yıldız'a göre vatandaşlarda müsilajdan ötürü yanlış bir algı oluştu. Onun aktardığına göre müsilaj yalnızca bir deniz salgısı. Bu anlamda balıklara bir zararı yok. 

Bunun yanında meclisteki komisyon tarafından başlatılan "Marmara Deniz Eylem Planı" kapsamında Marmara Denizi'nden günde ortalama 20 ton ve üzeri müsilaj temizleneceği açıklandı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9459 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
müsilaj, marmara denizi ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim