Anlık Bildirim

Müsilaj yoğunluğu bazı bölgelerde azalıyor

Bir süredir gece gündüz devam eden müsilaj çalışmaların neticesinde bazı bölgelerde müsilaj yoğunluğunun azaldığı görüldü. Ancak başka yerlerde yoğunluk artmaya devam ediyor.

Müsilaj yoğunluğu azalıyor mu?

Bilindiği üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Marmara Denizi Eylem Planı kapsamında olan Müsilaj Temizleme Seferberliği 7/24 tüm hızıyla devam ediyor. Şu an Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın tekneleri, deniz süpürgeleri ve botları aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan denize oksijen verecek cihazlar da geçtiğimiz günlerde Marmara Denizi'nin pilot bölgelerine bırakılmaya başlanmıştı. 

Bu çalışmaların neticesinde bugünlerde Caddebostan Sahili'nde ve Kurbağalıdere'de müsilajın azaltığı tespit edildi. Elbette uzmanlar bu noktada rehavete kapılmadan çalışmaların tam hızla devam etmesi gerektiğini söylüyor. Öte yandan bazı bölgelerde müsilajın azalmasının yanında bazı bölgelerde de yoğunluğun arttığı tespit edildi. Maltepe ve Kartal sahilleri bu bölgeler arasında. Geçtiğimiz günlerde komşu ülke Yunanistan'da da müsilaj görüldüğü açıklanmıştı ayrıca. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8917 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
müsilaj, marmara denizi ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim