Anlık Bildirim

Müzik NFT satışı yasal mı? İşte cevabı

Müzik parçalarının önemli anlarını NFT olarak satan bir platforma sanatçılar tepki gösterince problemler de başladı. Platformun ne kadar gelir elde ettiği incelenecek. 

 

NFT Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz günlerde Nike markasının izinsiz NFT satışı yaptığı gerekçesiyle bir firmaya dava açmasının ardından telif hakkı gündeme gelmişti. Peki müzik sektöründe durum nasıl? Cevabı gecikmedi.

Müzik NFT satışı yasak mı?

Spotify, Apple Music gibi telif hakları için devasa miktarlar ödeyen platformlar dahi sanatçıları veya temsilci organizasyonları memnun edemiyorken işin içine NFT konseptinin girmesi işleri daha da karıştırdı. 

Geçtiğimiz haftalarda müzik parçalarına ait önemli anları NFT olarak satmaya başlayan HitPiece platformu pek çok sanatçının sosyal medyada tepkileri üzerine kısa süre sonra kapandı. Platform herhangi bir müzik kullanmadığını belirtse de sanatçı ve eserlere ait görsellerin izinsiz kullanıldığı ifade ediliyor. Ayrıca satılan her NFT için sanatçılara ödeme yapılacağı belirtilmesine rağmen yine herhangi bir girişimde bulunulmamış. 

HitPiece ne var ki sadece kapanmakla bu problemden kurtulamadı. ABD Müzik Endüstrisi Birliği bir tebliğ göndererek satılan NFT’lerin listesini ve ne kadar gelir elde edildiğini sordu. Yani izinsiz kazancın da peşine düşmüş oldu. 

Birlik bu platformun müzik tutkunlarını dolandırmak için yapılmış bir oyun olduğunu ve kesinlikle haddinin bildirilmesi gerektiğini ifade ediyor. Platform kelime oyunlarıyla izinsiz kullanımı örterek tüketicileri kandırmış. Bu bakımdan bir daha benzer bir hareketi hiç kimsenin tekrarlamaması amaçlanıyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim