Anlık Bildirim

Nike sahte NFT satışlarına dava açıyor

Önemli bir NFT platformunda satılan ayakkabı koleksiyonuna karşı dava açan Nike, izinsiz bir şekilde satılmasının engellenmesini ve tazminat ödenmesini istiyor. 

NFT Tam Boyutta Gör

Gerçek dünyada isim veya tasarım haklarını sıkı bir şekilde koruyan markaların artık dijital dünyada da haklarını takip etmeleri gerekiyor. Dünyaca ünlü spor giyim markası Nike sahte NFT ürünlerine savaş açtı.

Sahte Nike NFT koleksiyonuna dikkat

New York federal mahkemesine başvuruda bulunan Nike, StockX adındaki platformun izinsiz bir şekilde Nike marka NFT satışı yaptığını ve imajına zarar verdiğini öne sürdü. Firma satışların durdurulmasını ve tazminat ödenmesini istiyor. 

StockX ise 3.8 milyar dolar değerlemeye ulaşan dev bir platform. Ocak ayından bu yana 500 Nike NFT’si satışa sunuldu ve NFT satın alanlar orijinal ayakkabıya da hediye olarak alma şansına sahip. Ne var ki Nike ile bir telif anlaşması olmayınca işin sonu iyi bitmedi. 

Nike bu tür izinsiz dijital satışların üstelik çok yüksek fiyatlara yapılmasını doğru bulmuyor. Nike normalde metaverse için adımlar attı ve RTFKT adlı NFT girişimini de satın aldı. Yeni dönem hamlelerini bu girişim üzerinden yapacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim