Anlık Bildirim

NASA, James Webb Teleskobu'nun son testlerinin tamamlandığını açıkladı

NASA'nın Hubble'dan sonra kullanacağı James Webb Uzay Teleskobu'nun testlerinin tamamlandığı açıklandı. Yeni teleskobun evrene dair perspektifimizi genişleteceği düşünülüyor

NASA, James Webb'in fırlatılmaya hazır olduğunu duyurdu Tam Boyutta Gör

NASA'nın Hubble'dan sonra kullanacağı James Webb Uzay Teleskobu nihayet son testlerini tamamladı. Bu da fazlasıyla geciken bu teleskobun neredeyse paketlenip fırlatma sahasına gönderilmeye hazır olduğunun işaretini veriyor. 

NASA, geçtiğimiz perşembe günü testin tamamladığını açıkladığı duyuruda, James Webb üzerinde yapılan birçok testin, dünyanın en karmaşık gözlemevinin tasarlandığı gibi çalışması için yapıldığını söyledi. Öte yandan James Webb NASA, Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ve Kanada Uzay Ajansı'nın (CSA) ortak bir projesi olarak yapıldı. Uzay ajansına göre bu teleskop, evrenimizin kökenlerini ve gizemlerini araştırmak ve dahası yıldızların, gezegenlerin ve galaksilerin oluşumu hakkında bilgi edinerek geçmişe bakılabilmesi için tasarlandı. 

Fırlatma tarihi belli 

Yerdeyken güvenli bir şekilde adımlarının atılması için çalışılan teleskobun hazırlıkları 2007'den bu yana sürüyordu. Şimdi de Webb'in nakil işleminin Eylül ayında tamamlanması bekleniyor. Northop Grumman'ın California'daki tesislerinden Güney Amerika'daki Fransız Guianası'na kadar seyahat edecek olan teleskobun, 31 Ekim'de bir Ariane 5 roketiyle fırlatılması planlanıyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7349 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
james webb uzay teleskobu, Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim