Anlık Bildirim

NASA, Mars simülasyonuna dahil etmek için insanlar arıyor

NASA, gelecekte Mars'a düzenlenecek yolculuk için bir simülasyon hazırlıyor. 2022 sonbaharında başlaması beklenen simülasyon için başvurular şimdiden alınmaya başlandı.

NASA, Mars simülasyonu için başvuru açtı! Tam Boyutta Gör

NASA, gelecekte Mars'a yapılacak olan seyahatler için bir simülasyon oluşturacağını açıkladı. Simülasyonun 2022 sonbaharında başlayacağı öngörülüyor ve NASA bu simülasyona dışardan insanlar dahil etmek için ilana çıktı. NASA'nın bu simülasyonu oluşturmasının sebebi, yapılacak seyahatte yaşanacak muhtemel zorluklar karşısında bireylerin nasıl tepki verdiğini görmek. 

NASA bu simülasyon başvurusu için sağlıklı, sigara içmeyen, motivasyonu yüksek, ABD vatandaşı veya sabit olarak burada ikamet eden, 30 ila 55 yaşları arasında insanlar arıyor. Bunların yanında mühendislik, fizik, bilgisayar bilimleri, matematik ve biyoloji gibi STEM alanlarında akredite bir kuruluştan en az iki yıllık yüksek lisans derecesi olan adaylar veya 1000 saatlik uçuş deneyimi olan pilotlar değerlendirmeye alınacak. Öte yandan adaylardan doktora programında iki yılını tamamlamış olanlar veya tıp diplomasına sahip olanlar da dikkate alınacak. 

NASA, Mars simülasyonu için başvuru açtı! Tam Boyutta Gör

Simülasyon, 3D olarak basılan 1700 metrekarelik modüllerde oluşturulacak. Ayrıca her modülde yaşayan ve çalışan dört ekip üyesi bulunacak. Burada kaynak sınırlamaları, ekipman arızaları, iletişim gecikmeleri ve diğer çevresel faktörler simüle edilecek. Bununla beraber katılımcılar simüle edilmiş uzay yürüyüşleri, bilimsel araştırmalar, sanal gerçeklik ve robotik kontrollerin kullanımı gibi görevlerde de yer alabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim