Anlık Bildirim

NASA'nın Mars aracından çekilen kartpostallık bir fotoğraf paylaşıldı

NASA'nın Mars jeolojisini ve iklimini araştırmak için görevlendirilen Curiosity aracından kartpostallık bir fotoğraf paylaşıldı. Siyah beyaz olarak gönderilen fotoğraf NASA tarafından renklendirildi.

NASA'nın Mars aracından yeni bir fotoğraf paylaşıldı Tam Boyutta Gör

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) tarafından 26 Kasım 2011 tarihinde Mars’a gönderilen Curiosity aracının, keşif ve araştırma çalışmaları devam ediyor. Aracın Kızıl Gezegene ulaşmasının 10. yılına özel olarak NASA, dikkat çekici bir görüntü yakalamayı başardı.

NASA'nın Mars aracından yeni bir fotoğraf paylaşıldı Tam Boyutta Gör

154 km genişliğindeki Gale Krateri'nin içerisinde yer alan Sharp Dağı’na tırmanışını sürdüren Mars aracı, her sürüş görevi tamamlandığında çevresinin 360 derece panaroma fotoğrafını çekerek bu fotoğrafları düşük kaliteli bir biçimde saklıyor.

Aracın konumundaki manzara karşısında etkilenen NASA ekibi, günün farklı saatlerinde Mastcam kamerası tarafından siyah beyaz çekilen görüntüleri birleştirdiler. Nasa tarafından renklendirilen ve "kartpostal" notuyla paylaşılan yeni fotoğraf, Sharp Dağı ve sağ tarafta Curiosity ekibinin bu sene yaşamını yitiren bir üyesinin ismi olan Rafael Navarro Dağı manzarası ile oldukça ilgi çekici olduğunu söyleyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim