Anlık Bildirim

NASA Uzay Sergisi 8 Aralık'ta Türkiye'de: Gerçek Ay Taşı'na dokunabilirsiniz

4 yıl içinde 12 ülkede 4 milyondan fazla kişi tarafından ziyaret edilen ve Türkiye’ye HUPALUPAEXPO tarafından getirilen NASA Uzay Sergisi 8 Aralık’tan itibaren Metropol İstanbul’da ziyarete açılacak.

NASA Uzay Sergisi 8 Aralık'ta Türkiye'de Tam Boyutta Gör

Son yıllarda uzayda yapılan keşifler ve teknolojilerin gelişmesi ile birlikte şüphesiz uzaya olan merak birçok insanda artmış durumda. Bu tarzda bir merakı olanlar için de geçtiğimiz saatlerde güzel bir haber paylaşıldı.

NASA Uzay Sergisi Türkiye'de

4 yıl içerisinde 12 ülkede 4 milyondan fazla ziyaretçiye sahip olan NASA Uzay Sergisi, HUPALUPAEXPO tarafından Türkiye'ye getirildi. Metropol İstanbul içinde 2.300 m2 büyüklüğünde alana kurulan NASA Uzay Sergisi, 8 Aralık'ta kapılarını açıyor. Serginin biletleri, Biletix ve Mobilet'ten online ya da Metropol İstanbul, NASA Uzay Sergisi girişinde yer alan bilet gişelerinden satın alınabilir.

Sergide, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) uzay görevlerine tanıklık etmiş gerçek boyuttaki eserlerin de içinde bulunduğu 200'ün üzerinde eser yer alıyor. NASA’nın 50 yıllık uzay çalışmalarını ve deneyimlerini yansıttığı NASA Uzay Sergisi, bünyesinde yer alan gerçek boyutlu ve tarihi öneme sahip koleksiyon eserleri, interaktif teknolojilerle zenginleştirilmiş VR alanları ile uzayı deneyimleme imkanı sunarken, ziyaretçilerini evrenin gizemine ışık tutan bir yolculuğa çıkarıyor.

Serginin en dikkat çeken tarafı ise ziyaretçilerin dokunabileceği gerçek Ay Taşı. Ayrıca uzay roketlerinin kopyaları ve tam boyutlu uzay aracı modelleri, Saturn V roketinin 10 metre uzunluğundaki modeli, uzaya giden astronotlar tarafından bizzat giyilen kıyafetler, astronot menüleri ve görevlerde kullanılan ekipmanlar ile Apollo kapsülü, Sputnik 1 uydusunun ve Uluslararası Uzay İstasyonu’nun (ISS) modelleri en çok ilgi çeken parçalar arasında yer alıyor. Sergide, Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX tarafından geliştirilen Starship’in prototip modeli de bulunuyor. Space X, eylül ayında Dragon kapsülüyle ilk sivil yolculu uzay uçuşunu yapmıştı.

Rehberli turlar ile VR ve simülasyon teknolojileriyle donatılan bu sergi her yaştan ziyaretçiye uygun durumda. NASA Uzay Sergisi, Yapı Kredi, İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji, Roketsan, Uzay Sistemleri Tasarım ve Test Laboratuvarı (USTLL), CarrefourSA, Digiturk, Minika ve Asimetrik tarafından destekleniyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim