Anlık Bildirim

Nvidia, kripto madencilerin RTX 3000 serisini satın almasını durdurmaya çalışıyor

Zaten bir stok sıkıntısı varken kripto madencilerin son zamanlardaki yoğun ekran kartı ilgisiyle piyasada hiçbir RTX 3000 serisi mevcut durumda değil. Nvidia bunu durdurmaya çalışıyor.

Nvidia kripto madencileri durdurmaya çalışıyor Tam Boyutta Gör

Kripto madenciliğin ortaya çıkması ve yaygınlaşması ile birlikte uzun bir süredir üst düzey ekran kartlarının stoklarında sorun olduğu biliniyor. Son dönemdeki çip krizi de işleri iyice sıkıntıya soktu. Nvidia ise sonunda bu durum için bir şeyler yapmaya başladı.

Nvidia Kripto Madencileri Durdurmaya Çalışıyor

Bu yılın başlarında Nvidia, GeForce RTX 3060 grafik kartlarının "düşük Ethereum hash rate" ile piyasaya çıkacağını açıklamıştı. Yani kripto madencilik daha az kullanışlı hale getireceğini açıklamıştı. Şimdi ise bu durumu RTX 3000 serisinden diğer ekran kartlarına da yapmaya hazırlıyor.

Nvidia Mayıs 2021'in sonundan itibaren RTX 3080, RTX 3070 ve RTX 3060 Ti modellerini de LHR ile yani düşük Ethereum hash rate özelliği ile piyasaya çıkaracağını söyledi. Buradaki asıl amaç elbette kripto madencilerin satın alımını engellemek. Bu durum stok sıkıntısını tam olarak çözmese de birkaç insanın daha grafik kartı satın almasında yardımcı olabilir. Kripto madencilerin bu durumu da atlatabileceğini hatırlatalım. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10250 kez okundu.
40 kişi, toplam 43 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, rtx 3000 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim