Bir süre öncesine kadar SLI kaynaklı anlaşmazlıktan ötürü aralarında soğuk rüzgarların estiği belirtilen Intel ve Nvidia ikilisi, Nehalem platformuna geçiş ile birlikte işbirliğine gitmiş ve Nvidia, SLI teknolojisinin kullanımı noktasında Intel'in X58 yonga setine yeşil ışık yakmıştı. Bugün gelinen noktadaysa bildiğiniz üzere X58 yonga setli anakartlar modeline göre SLI, Triple SLI veya Quad SLI desteği sunabiliyor.
Digitimes'ın PC üreticilerinden aldığı bilgiye göre, Intel ve Nvidia, yeni bir birlikteliğe daha yelken açarak maliyet odaklı kompakt sistemler için işbirliğine gidebilir. Eee PC ile başlayan netbook akımının elde ettiği başarıya paralel olarak Atom işlemci ailesiyle yüksek satış rakamlarına ulaşan Intel, benzer bir başarıyı nettop olarak bilinen maliyet odaklı, giriş seviyesi masaüstü bilgisayarlarda da tekrarlamak istiyor.
Atom tabanlı sistemlerin eleştri oklarına hedef alan belkide en zayıf noktası tahmin edebileceğiniz üzere entegre grafik işlemci performansları. Kullanılan 945GC yonga setinin sahip olduğu DirectX 9 destekli GMA 950 IGP'sinin grafik ve video performansı, Nvidia ve ATi'nin benzer çözümleriyle rekabet edecek seviyede değil. Sistemlerin güncellemeye pek yatkın olmaması da entegre grafik performansını öne çıkarıyor.
Intel'in mevcut Nettop platformunda grafik operasyonlarından DirectX 9 destekli GMA 950 sorumlu
Mobil arenada netbooklar ile elde ettiği başarıyı Nettop satışlarına da yansıtmak isteyen Intel, Atom tabanlı masaüstü sistemler için Nvidia tarafından hazırlanacak yeni yonga setini devreye sokmayı planlıyor. İşbirliği çerçevesinde Nvidia'nın uzun bir hazırlık sürecinin ardından geçtiğimiz aylarda kullanıma sunduğu, MCP79 kod adlı yonga setinin Atom platfomuna uyarlanması ve nettop sistemlerde kullanılması bekleniyor.
Bilindiği üzere MCP79'da yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma yapabilen CUDA ve DirectX 10 destekli entegre grafik işlem birimi bulunuyor. Nvidia nettopları takiben daha popüler olan netbook bilgisayarlara giriş yolu bulabilir mi sorusuna cevap verebilmek şimdilik zor olsa da Atom platformu için üreticilere MCP79 ile yeni alternatifler tanınması maliyetler açısından oldukça önemli.
Bu haberi ve diğer DH içeriklerini, gelişmiş mobil uygulamamızı kullanarak görüntüleyin:


arkadaşlar algı yaratmaya çalışan kamiller var yorumlarda sanki askeri gücü yokmuşta rte sayesinde olmuş gibi türkiyede yıllardır savunma sanayi güçlüydü sürekli gücüne güç kattı rtenin etkisi yok makarnacı tayfa bunuda kendileri yapmış gibi kabullenmeye başlamışlar dolar 38 lira euro 41-42 lira bunları asla söylemezler faiz almış başını gitmiş yarım kilo et kaç yüz lira olmuş asla söylemezler.
20 sene önce yerli ve milli tüfek bile üretemeyen ülkeden bugün dünyanın konuştuğu savunma sanayi projelerini gerçekleştiren ülkeye. Hamdolsun.