Anlık Bildirim

Nvidia'nın CUDA teknolojisi ATi ekran kartlarında da çalışabilir

Nvidia'nın CUDA teknolojisi ATi ekran kartlarında da çalışabilir

Yeni nesil grafik işlem ünitelerinin sunduğu yüksek işlem gücünü sadece oyunlarda değerlendirmek istemeyen ve başta görsel işlem pazarı olmak üzere pek çok profesyonel alanda GPU'ların paralel işlem yeteneğini değerlendirmek isteyen Nvidia bu hedef doğrultusunda CUDA mimiarisini geliştirmişti. C dili üzerine hazırlanan ve CUDA uzantılı C olarak ta tanımlanan yeni mimari ile geliştirilen uygulamalar ile GPU'ların yüksek işlem gücünden faydalanarak, pek çok alanda CPU'lardan daha hızlı sonuç alabileceği dile getirilmişti.

GeForce 8 serisi ve üstü ekran kartlarıyla çalışan CUDA mimarisi, AMD tabanlı ekran kartlarında da resmi olarak çalışabilir. Nvidia'nın baş bilimcisi Billy Dally yaptığı açıklamasında Eğer AMD'nin GPU'larında da çalışmayacaksa geliştiriciler neden CUDA odaklı uygulama yazsınlar sorusunu gündeme getirirken, gelecekte CUDA mimarisinin çok daha geniş bir platform desteğiyle kullanılabileceğini, bu nokada temel bir limitleme olmayacağını belirtti ancak Dally, bahsi geçen platformlardan herhangi bir şekilde bahsetmedi.

AMD cephesinden ise iddia veya spekülasyonlara cevap vermeyecekleri, GPU tabanlı uygulamalar için OpenCL üzerinde çalıştıkları açıklandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17761 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Ekran Kartı, gpu ve photoshop
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim