Anlık Bildirim

Okyanus altı İnternet kablolarına sahip dev şirketler hangileri?

Dünya çapında sadece 4 şirket kıtalararası okyanus altı İnternet kablolarının %66'sına sahip. İşte Wall Street Journal'ın ilgi çeken araştırması.                

Okyanus altı İnternet kablolarına sahip dev şirketler hangileri? Tam Boyutta Gör

Wall Street Journal, okyanus altı fiber optik kablolarının çoğuna hangi şirketlerin sahip olduğu hakkında ilginç bilgiler yayınladı.

Araştırmaya göre, kıtalararası denizaltı kablolarının %66'sı, isimleri herkes tarafından bilinen sadece 4 şirkete ait. Bunlar Google , Amazon, Meta (Facebook) ve Microsoft. Adı geçen teknoloji devlerinin, 2012 yılında kabloların sadece %10'una sahip olması da ilginç bir detay. 2020 yılında Google, Amazon, Meta ve Microsoft sualtı haberleşmesine 90 milyar dolardan fazla harcadı.

Okyanus altı İnternet kablolarına sahip dev şirketler hangileri? Tam Boyutta Gör

Diğer şirketlerin kârları düştü

Teknoloji devlerinin bu pazara girmesi nedeniyle NEC, ASN ve Subcom gibi geleneksel oyuncuların da kârları düştü. Aynı zamanda, okyanus boyunca veri iletiminin maliyeti azalırken, kabloların verimi de %41 arttı.

Okyanus altı İnternet kablolarına sahip dev şirketler hangileri?

Analistler, 2024'te Google, Amazon, Meta ve Microsoft'un her biri 1600 km uzunluğunda 30'dan fazla denizaltı kablosunun sahibi olacağına inanıyor. Bu şirketler dünyanın tüm kıtalarını birbirine bağlayacaklar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim