Anlık Bildirim

OLED ekranlar için yeni bir elektrot geliştirildi: %20 daha fazla ışık yayıyor

Michigan Üniversitesi'nden bir grup bilim insanı OLED ekranlar için yeni bir elektrot geliştirdi. Yeni buluş organik ışık yayan diyotların %20 daha fazla ışık yaymasını sağlıyor.

OLED ekranlar için yeni elektrot geliştirildi Tam Boyutta Gör

Michigan Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, organik ışık yayan diyotların (OLED) ışık emisyonunu %20 artırabilen yeni bir elektrot geliştirdi. Yeni buluş akıllı telefon ve dizüstü bilgisayarların pil ömrünü artıracağı gibi yeni nesil TV ve monitörlerin daha enerji verimli hale getirilmesine yardımcı olacak.

Yeni elektrotun üretimi, OLED ekran ve aydınlatma ürünlerinin mevcut üretim süreci çok iyi uyum sağlıyor. OLED ile ilgili esas sorun ışığın önemli bir kısmının dışarı çıkamaması. Dalga kılavuzu etkisi nedeniyle ışığın %80'i cihazın içinde hapsoluyor. Bunun ana sorumlusu ışık yayan malzeme ile cam arasında bulunan ve genellikle indiyum kalay oksitten (ITO) yapılmış şeffaf elektrottur.

OLED ekranlar için yeni elektrot geliştirildi Tam Boyutta Gör

Bakır ve gümüş kullanımıyla mümkün oldu

Araştırmacılar ITO'yu, bakırdan bir tohum katmanına uygulanan sadece beş nanometre kalınlığında bir gümüş tabakayla değiştirdi. Böylece elektrot işlevini korurken, dalga kılavuzu sorununu tamamen ortadan kaldırmak mümkün oldu. Bu basit ama etkili teknik, OLED'lerin dış kuantum verimliliğini de önemli ölçüde artırdı.

Bilim insanlarına göre yeni yaklaşım, dalga kılavuzu sorununa duyarlı diğer katı hal ışık yayan diyotlara da (LED) başarıyla uygulanabilir. Ayrıca ışığın camdan yansımasını azaltan özel bir işlemle durum daha da iyileştirilebiliyor. Deney düzeneğinde cam, bir sıvı ile değiştirildi. İndeks eşleştirme, yüksek kırılma indeksli cam ve düşük indeksli hava arasındaki sınırda meydana gelen yansımayı önledi. Sonuç olarak, LED'in parlaklığı yaklaşık %20 arttı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim