Anlık Bildirim

Elektrikli Opel Manta GSe tanıtıldı: Retro tasarım, modern teknolojiler

Alman markanın eskiyle yeniyi bir araya getiren Opel Manta GSe Elektromod projesi sonunda tamamen ortaya çıktı. Bu özel otomobil, klasik tasarımı ve Pixel Vizor detayıyla dikkat çekiyor.

Bir süredir ipucu görselleriyle karşımıza çıkan Opel Manta GSe Elektromod'un örtüsü bugün kaldırıldı. Bu özel proje hem Opel Manta'nın 50. yıl dönümünü kutlamak hem de yüksek performanslı elektrikli otomobillerde kullanılacak GSe isminin ön gösterimi için geliştirildi.

Opel Manta GSe neler sunuyor?

Opel Manta GSe, Alman markanın ilk restomod projesi olarak karşımızda. Kabaca restorasyon ve modernizasyon olarak tanımlayabileceğimiz "restomod" dahilinde kompakt Alman coupe'nin klasik gövdesine elektrikli araç teknolojilerinin de dahil olduğu modern bileşenler entegre edilmiş. Bu kapsamda orijinal modeldeki 1.6 litre dört silindirli motorun yerini 145 beygir güç ve 225 Nm tork üreten bir elektrik motoru almış.

Klasik Manta'daki arkadan itiş düzeni ve dört ileri manuel şanzıman ise korunmuş. Bir elektrikli araçta manuel şanzıman oldukça ilginç fakat bunun özel bir proje olduğunu unutmamak gerek. Öte yandan Manta GSe'yi dördüncü vitese sabitlenmiş şekilde otomatik olarak da kullanmak mümkün. Bu noktada diğer elektrikli araçlardaki gibi kalkış anından itibaren maksimum torkun keyfi sürülebiliyor.

opel manya gse arka tasarım Tam Boyutta Gör

Opel Manta GSe'de 31 kWh kapasiteye sahip lityum iyon batarya paketi bulunuyor. Bu da Opel'in açıklamasına göre otomobilin tek şarjla 200 kilometre civarında sürüş menzili sunmasını sağlıyor. Tabii bu tek seferlik bir proje olduğu için bu değer sertifikalandırılmamış. Son olarak elektrikli Manta GSe'de rejeneratif fren sistemi ve 9kW dahili şarj kablosu bulunuyor. Otomobilin tamamen şarj olması yaklaşık 4 saat sürüyor.

Dış tasarıma baktığımızda Manta'nın klasik şeklinin korunduğunu görmekteyiz. Ön bölümdeki Pixel Vizor ise modern dokunuşlar arasında. Boydan boya uzanan bu alanda fotoğraflardan da görebileceğiniz gibi çeşitli mesajlar yer alıyor. Arkadaki ikonik yuvarlak stop lambaları da artık üç boyutlu LED ünitelerden oluşuyor. Sarı ve siyah renk kombinasyonu ile özel olarak tasarlanan 17 inçlik jantlar da Manta GSe'nin tasarımını tamamlayan detaylardan.

Opel Manta GSe'nin iç mekanı da değişimden nasibini almış. Bu alanda Alman markanın en yeni dijital ekranları karşımıza çıkıyor. Pure Panel olarak adlandırılan bu alanda 12 inç dijital gösterge ve 10 inç multimedya ekranları mevcut. Bunun yanı sıra Marshall imzalı yüksek kaliteli ses sistemi de özellikler arasında. Son olarak, sarı renkli detaylar ve bolca Alcantara döşemenin kullanıldığı alanda orijinalindekine göre daha iyi destek ve konfor sunan spor koltuklar da dikkat çekiyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Opel Manta GSe Elektromod projesi GSe rozetini son kez gördüğümüz bir proje olmayacak. Opel, yakın gelecekte aynı rozeti takacak yüksek performanslı elektrikli modeller üzerinde çalışıyor. Corsa-e'nin performanslı versiyonu da bunlardan biri olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
47875 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli araçlar, klasik ve
2 etiket daha opel manta Galeri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim