Anlık Bildirim

Audi A1 e-tron karşınızda!

Volkswagen Group'un önemli markalarından Audi'nin 'yeşil' otomobiller geliştirmek için çalıştığını daha önceki haberlerimizde sizlerle paylaşmıştık.e-tron adı verilen bu yeşil otomobillerden ilki Alman markasının yeni otomobili A1 platformu üzerinde yükseliyor: Audi A1 e-tron!

Maksimum olarak kısa aralıklarla da olsa 102 beygir güç ve 240 NM tork üretebilen elektrikli motor, sürekli olarak ise 61 beygir güç ve 150 NM tork değerlerine ulaşabiliyor. 12 kWh enerjili bataryalara sahip A1 e-tron, bataryaları sayesinde tamamen elektrik enerjisiyle 50 kilometre yol alabiliyor. Otomobilde menzil arttırıcı içten yanmalı motor olarak ise tek rotorlu wankel motor kullanılmış. 254 cc hacmindeki bu motor 20 beygir güç üreterek elektrik motoruna destek oluyor. A1 e-tron tamamen elektrikle alınan 50 kilometreden sonra wankel motorun devreye girmesi nedeniyle sıfır emisyon ve tüketim değerlerine sahip olmasa da gayet etkileyici değerlere sahip. 100 kilometrede sadece 1.9 litre yakıt tüketen otomobilin emisyon değeri ise kilometrede 45 gram.

Piyasaya çıkacağı tarih ve üretim versiyonuyla ilgili net bilgiler olmasa da A1 e-tron'un iddialı bir fiyat etiketiyle satışa sunulması ve Audi'yi elektrikli otomobil üreten firmalar arasında önemli bir konuma getirmesi planlanıyor. Alttaki video da otomobilin ne kadar çekici olduğunu kanıtlar nitelikte.

Audi A1 e-tron karşınızda!

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim