Anlık Bildirim

Ruslar En Ucuz Hybrid Otomobili Üretecek: Sadece 10.000 Dolar!

Hybrid ve tam elektrikli (EV) otomobillerin yakıt tüketimleri çok etkileyici olsa da içerdiği yüksek teknolojili batarya ve elektrik motorları nedeniyle fiyatları geleneksel içten yanmalı motora sahip modellere göre daha fazla. Bu da ulaşılabilirlik konusunda bazı problemlere neden oluyor. Daha ucuz hybrid veya tam elektrikli otomobillerin üretilmesi konusunda ilk iddialı adım Rusya'dan geldi. Rus milyoner Mikhail Prokhorov'in başlattığı ve Rus hükümeti tarafından da desteklenen projeyle 10.000 dolar etiketli hybrid otomobillerin üretilmesi planlanıyor.

Proje için tam tamına 150 milyon euroluk yatırım yapan Prokhorov'un, projeyi gerçekleştiremeyeceğini iddia eden çoğunluğun yüzünü kara çıkarmak için tüm gücüyle çalıştığı belirtiliyor. Gelecek ay iki prototip modelin, hatchback ve coupe crossover, sergilenmesi düşünülse de üretim 2011 yılının Haziran ayında Rusya'nın Togliatti şehrinde başlayacak. Modellerin çoğunlukla Rus yapımı parçalardan oluşacağı belirtilirken Prokhorov'a göre fiyat etiketinde sadece 10.000 dolar yazacak. Hatta bu hybrid otomobillerin yıllık üretimi 100.000 adete ulaşırsa bu değer 7000-8000 dolara kadar inebilecek. Yine Prokhorov'a göre otomobil yaklaşık 4 yıl içerisinde şirketi kar ettirmeye başlayabilir.

Hybrid bir otomobil üretirken ortaya çıkan maliyet değerleri göz önüne alınırsa bu fiyatlar imkansız gibi görünüyor. Bakalım Prokhorov bütün otomotiv dünyasının 'gülünç' olarak nitelendirdiği bu projeyi hayata geçirebilecek mi?

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim