Anlık Bildirim

Otomotivden elde edilen yıllık ÖTV gelirinde yüzde 109 artış hedefleniyor

2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi verilerine göre önümüzdeki yıl motorlu taşıtlardan elde edilmesi hedeflenen ÖTV geliri tam 39.8 milyar TL. Bu yılki hedef ise 19 milyar TL idi.

Otomotivden elde edilen yıllık ÖTV gelirinde yüzde 109 artış hedefleniyor Tam Boyutta Gör

2020 yılında ÖTV indirimi bekleyenler umduğunu bulamamış hatta Ağustos sonunda gelen düzenlemeyle birlikte ÖTV yüzünden pek çok modelin fiyatı ciddi oranda artmıştı. Devletin 2021 bütçesinde motorlu araçlardan alınması hedeflenen ÖTV ise adeta dudak uçuklatıyor.

EBS Danışmanlık tarafından hazırlanan tabloya göre 2020 yılı sonuna kadar motorlu taşıtlardan elde edilmesi hedeflenen toplam ÖTV geliri 19 milyar TL civarındaydı. Açıklanan veriler ışığında 19.9 milyar TL ÖTV geliriyle bu hedefe daha yılın ilk sekiz ayında ulaşıldığı hatta aşıldığı görülmüştü.

Otomotivden elde edilen yıllık ÖTV gelirinde yüzde 109 artış hedefleniyor

2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi verilerine göre önümüzdeki yıl motorlu taşıtlardan alınması hedeflenen ÖTV ise tam 39.8 milyar TL. Yani otomotivden elde edilen ÖTV gelirinin önümüzdeki yıl yüzde 109 oranında artması bekleniyor. Vergi gelirindeki bu artışa satış adetlerinin yükselmesi mi yoksa döviz kuru ve ÖTV oranlarındaki artış mı sebep olur bekleyip göreceğiz.

Geçtiğimiz aydan itibaren yürürlüğe giren ÖTV güncellemesi sonrası matrahlar ve vergi oranları aşağıdaki gibi değiştirilmişti. Söz konusu değişiklik sonrası birçok modelin satış fiyatında bir günde 40 bin liralara varan artış yaşanmıştı.

Otomotivden elde edilen yıllık ÖTV gelirinde yüzde 109 artış hedefleniyor Tam Boyutta Gör

Önce/Sonra

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9396 kez okundu.
34 kişi, toplam 39 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ötv oranları, otomobil ötv ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim