Anlık Bildirim

Patreon, kendi yerel video barındırma platformunu geliştiriyor

Patreon CEO'su yaptığı bir açıklamayla YouTube gibi üçüncü taraf hizmetlere desteklerinin haricinde kendi video barındırma çözümlerini ve yerel oynatıcılarını geliştireceklerini belirtti.

Patreon, yerel video barındırma platformunu kuruyor

İçerik oluşturucuların ücretli abonelik sistemiyle takipçilerine içerikler ürettiği Patreon, bir video barındırma çözümü ve yerel oynatıcı geliştiriyor.

Patreon'da şu an için takipçileriyle videolarını paylaşmak isteyen içerik oluşturucuların, duruma bağlı olarak belirli gizlilik ayarlarını etkinleştirerek videoları YouTube veya Vimeo gibi üçüncü taraf hizmetlere yüklemeleri gerekiyor. Bunun haricinde ise içerik oluşturucular gönderiye bir video dosyası ekleyebiliyorlar ancak bu dosyanın boyutu en fazla 200 MB olabiliyor.

Patreon kendi çözümünü geliştiriyor

Bir dönem özellikle YouTube'daki içerik oluşturanların çoğunlukta kullandığı platform, YouTube'a 'Katıl' özelliğinin gelmesiyle beraber yavaş yavaş eski popülerliğini yitirdi. Yapılan yeni bir açıklamayla Patreon, gelecekte tekrardan video içerik üreticileri açısından popüler bir platform haline gelebilir.

Patreon CEO'su Jack Conte, The Verge'e yaptığı bir açıklamada platformun video paylaşımı konusunda içerik oluşturuculara üçüncü taraf hizmetlerin desteğini vermenin yanında kendi çözümlerini de geliştireceklerini söyledi.

Conte, yeni girişimleriyle alakalı detayları paylaşmadı. İçerik oluşturucuların videoya yerleştirilebilecek reklamlardan da para kazanıp kazanamayacakları henüz bilinmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim