Anlık Bildirim

PC pazarı ikinci çeyrekte yüzde 13 büyüdü

Pandemiden çıkış ümitlerinin güçlendiği bu dönemde tüketicilerin agresif PC talepleri de normal bir seyir izlemeye başladı. Yılın başından bu yana hızlı bir düşüş görülüyor.

PC pazarı yavaşlıyor Tam Boyutta Gör

Uzun süre durgun bir seyir izleyen bilgisayar pazarı pandeminin başlaması ile birlikte uçuşa geçmiş ve yüzde 50 oranında büyüme rakamlarını dahi görmüştü. Normalleşme umutlarının artması ile birlikte talepte de azalma var. 

Büyüme duruyor

Yılın ikinci çeyrek raporlarına göre geleneksel PC pazarı 83.6 milyon satış yaptı ve yüzde 13.2 büyüdü. Geçen çeyrek büyüme oranı yüzde 55.9, geçen yılın son çeyreği ise yüzde 25.8 olarak ölçülmüştü.

Pazarın lideri yeniden Lenovo oldu ve 20 milyon PC sattı. HP ise 18.5 milyon satış ile ikinciliğe geriledi. Dell toplamda 13.9 milyon PC satarken Apple da 6.15 milyon satış ile dördüncülükte yer aldı. 

Küresel çip krizinin yoğun hissedildiği bu dönemde dizüstü satışlarının da etkilendiği ve PC satışlarının dizüstü satışlarını geride bıraktığı ifade ediliyor. Diğer taraftan önümüzdeki süreçte bilgisayar sistemlerine olan agresif talebin de yavaşlayacağı tahmin ediliyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim