Anlık Bildirim

Phenom II ve Nehalem ile adım adım 6GHz'e doğru

Phenom II ve Nehalem ile adım adım 6GHz'e doğru

45nm Phenom II ile yapılan hız aşırtma çalışmasından bir görüntü

AMD'nin Deneb kod adıyla geliştirdiği 45nm Phenom II işlemcileri tahminlerin de ötesinde bir hız aşırtma performansıyla gelecek gibi görünüyor. Gün ışına çıkan resmi bir dökümanda kullanıcıların 3GHz'de çalışan çarpan kilidi açık Phenom II 940 Black Edition işlemcisini hava soğutma ile 4GHz'in üzerine çıkartabileceklerinin altı çizilirken, ekstrem soğutma ile çok daha yüksek hızlar da gündeme gelecek gibi görünüyor.

AMD'nin Austin, Teksas'da bulunan merkezinde mühendislik örneği Phenom II X4, sıvı nitrojen ile teste tabii tutuldu ve işlemcinin 1.90v gerilimiyle -185 derecede 6GHz'in üzerine çıkabildiği belirtildi. Çekim yapılmasına izin verilmediği için ilgili hızda alınmış herhangi bir skor yayınlamazken, aynı etkinlik çerçevesinde AMD'nin sıvı soğutma ile 1.6v geriliminde saat hızı 4GHz'e çıkartılan Phenom II gösterimi yaptığı da belirtiliyor.

AMD'nin lansmanı 8 Ocak'ta yapılacak 45nm Phenom II işlemcileri için dikkat çekici sinyaller gelmeye başladı. Öte yandan Intel'in gezegenin en hızlı işlemcileri sloganıyla duyurduğu Nehalem tabanlı Core i7 işlemcileri için de ciddi hız aşırtma sonuçları gündeme gelmeye başladı. Özellikle entegre bellek kontrolcüsüne geçiş sonrası hız aşırtma performansı merak edilen Intel'in yeni nesil işlemcileri Core 2 serisini aratmayacak gibi görünüyor.

Japonya'nın önde gelen hız aşırtma profesyonelleri Intel'in an itibariyle en hızlı Nehalem modeli olan ve 3.2GHz'de görev yapan Core i7 Extreme Edition 965 işlemcisini Asus'un X58 yonga setli Rampage II Extreme anakartı üzerinde sıvı azot ile test ettiler. Günün sonunda 3.2GHz'lik Core i7 XE 965 işlemcisi ile 5.73GHz'e ulaşılırken daha yüksek hızlar da için de mesaj verilmiş oldu.

Phenom II ve Nehalem ile adım adım 6GHz'e doğru

Phenom II ve Nehalem ile adım adım 6GHz'e doğru

Core i7 XE 965 ile 5.73GHz'e ulaşıldı

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15483 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim