Anlık Bildirim

Qualcomm aptX Lossless, Bluetooth üzerinden CD kalitesinde ses sunacak

Lider çip üreticilerinden Qualcomm, Bluetooth üzerinden sıkıştırılmamış yüksek kaliteli ses sunan aptX Lossless teknolojisini duyurdu.

Qualcomm aptX Lossless ile Bluetooth üzerinden CD kalitesinde ses

Amerikalı çip üreticisi Qualcomm, Bluetooth üzerinden sıkıştırılmamış müzik aktarımı için aptX Lossless teknolojisini tanıttı.

Neredeyse tüm Android telefonlar destekliyor

İdeal koşullar altında şirket, yeni teknolojinin kablosuz bağlantı üzerinden 16 bit / 44,1 kHz CD kalitesinde ses akışı sağlayacağını açıkladı. Qualcomm ayrıca, kayıpsız müzik akışı için gerekli veri bant genişliğini sağlamak için Bluetooth High Speed Link teknolojisinde iyileştirmeler yaptığını da belirtiyor.  Ancak kodec bileşeni, herhangi bir kesinti yaşamamanız için sinyali 24 bit / 96 khz'e kadar sıkıştırabilir.

Qualcomm aptX Lossless ile Bluetooth üzerinden CD kalitesinde ses

Bildiğiniz gibi Qualcomm Snapdragon yonga setleri, aptX kodekleri için yerleşik desteğe sahip. Bu, neredeyse tüm modern Android akıllı telefonların bu standardı destekleyeceği anlamına geliyor. Ancak, Bluetooth üzerinden kayıpsız müzik dinlemek için bir çift, bu teknolojiye uyumlu kulaklığa ihtiyacınız olacak. aptX Lossless desteğine sahip bu tür ilk kulaklıkların da, bu yıl içinde piyasaya çıkacağı bildirildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim