Anlık Bildirim

Raspberry Pi OS yeni özelliklerle güncellendi

Raspberry Pi OS Bullseye güncellemesi belirli yonga setine sahip olan Raspberry Pi kartlarında hatırı sayılır bir miktar hız aşırtması ile geliyor. Ayrıca bazı optimizasyonları da var. 

Raspberry Pi OS güncellendi Tam Boyutta Gör

Bilgisayar sektöründe taşları yerinden oynatan ve istikrarlı bir şekilde kendisini geliştirmeye devam eden Raspberry Pi platformu yeni işletim sistemini yayınladı. Raspberry Pi OS güncellemesi ilginç bir özellik de getiriyor. 

Yeni Raspberry Pi OS neler sunuyor?

Raspberry Pi bilgisayarlarında ihtiyaca göre farklı Linux dağıtımları kullanılabiliyor ancak vakfın kendisi de bir yazılım geliştirmişti. Raspberry Pi OS bu hafta hız aşırtma imkânıyla güncellendi. 

Raspberry Pi OS yeni Bullseye güncellemesi ile BCM2711 C0T yonga setinde 300MHz hızlarına varan bir artış yaşanıyor. En yeni Raspberry Pi 4 ve Compute Module 4 kartları ile Pi 400 sistemlerinde bu yonga seti mevcut. Raspberry Pi 4 B0T yonga setinde de manuel olarak hız aşırtma yapılabiliyor. 

Diğer taraftan 2GB RAM ve üzeri Raspberry Pi modellerinde yeni bir pencere yöneticisi getiriyor. Daha gelişmiş bu yönetici Raspberry Pi Zero 2 W dahil 2GB RAM ve altındaki sistemler için varsayılan olarak kapalı geliyor. Kullanıcının manuel olarak aktif etmesi gerekiyor. Yine güncellemede 64-bit versiyon da keşfedilmiş ancak bu ne zaman kullanıma sunulacak şimdilik bilinmiyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim