Anlık Bildirim

Raspberry Pi’den 4$’lık mikro kontrolcü

İnteraktif nesne geliştirme çalışmaları için tasarlanan Raspberry Pi Pico adlı kontrolcü RP2040 yongasını kullanıyor. Raspberry Pi Pico özellikleri ve fiyatı haberimizde.

Raspberry Pi’den 4$’lık mikro kontrolcü Tam Boyutta Gör

Hazırladığı ARM tabanlı geliştirici kartları ile bilgisayar pazarında yeni bir dönemi başlatan Raspberry Pi Vakfı beklentilerin aksine yeni bir bilgisayar ile değil bu kez bir kontrolcü ile tüketicinin karşısına çıktı.

Raspberry Pi Pico özellikleri ve fiyatı

Raspberry Pi Pico adındaki yeni devre kartı bir mikro kontrolcü yapısında ve Arduino tarzındaki projelere hitap ediyor. Bilindiği üzere kendin yap – DIY piyasasında Arduino başta olmak üzere interaktif nesne geliştirme çalışmaları oldukça popüler ve Raspberry Pi Vakfı da burayı hedefliyor.

Mikro kontrolcünün önemli bir özelliği yonga tarafında Raspberry Pi tasarımını kullanması. RP2040 adındaki yongada çift ARM Cortex-M0+ çekirdeği yer alıyor. Yanında ise 264KB RAM ve 2MB entegre olmak üzere 16MB bellek bulunuyor. Makine öğrenme işlemleri için ideal olan yongayı Adafruit, Pimoroni, SparkFun gibi platformlar da kullanıyor.

30 GPIO pini, USB 1.1 kontrolcüsü, USB yığın depolama desteği gibi ara yüz özellikleri olan Raspberry Pi Pico kartı 4$ fiyat etiketine sahip ve ülkemizde de 35TL civarında fiyatlardan bulmak mümkün.

 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10973 kez okundu.
8 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
raspberry pi, Raspberry Pi Pico ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim