Anlık Bildirim

Mango Pi MQ Pro geliştirici kartı tanıtıldı

Mango Pi MQ Pro geliştirici kartı RSIC-V tabanlı işlemcisi ile Raspberry Pi karşısında farklı bir kulvardan ilerlemeyi planlıyor. Bakalım Raspberry Pi ile rakip olabilecek mi? 

Mango Pi MQ Pro Tam Boyutta Gör

Eğitim amacıyla başladığı macerasında bilgisayar dünyasında adeta bir devrim yapan Raspberry Pi markasının karşısına bugüne kadar pek çok iddialı rakip çıktı. Ne var ki hiç birisi Raspberry Pi kadar yaygın ve istikrarlı olamadı. Şimdi ise Mango Pi şansını deniyor.

Mango Pi MQ Pro nedir?

Çinli olduğu tahmin edilen Mango Pi firması yine benzer şekilde geliştirici kartları konseptinde ilerliyor. Farklı olarak ARM işlemciler yerine RISC-V açık kaynak işlemcilerini tercih ediyor. Daha önce Mango Pi MQ adında kontrolcü tarzı bir kart duyuran firma şimdi tam fonksiyonlu bir kart hazırlamış. 

Mango Pi MQ Pro adındaki geliştirici kartı Allwinner firması tarafından tasarlanan ve 1GHz hızında çalışan tek çekirdekli 64-bit D1 işlemcisini temel alıyor. 512MB-2GB RAM seçenekleri olan kartta 1 adet USB Tip-C, HDMI, WiFi ve Bluetooth bağlantıları yer alıyor. 

40-pin GPIO uyumlu olan kartın Ethernet ve USB Tip-A bağlantısı için bir eklenti kartı da test sürecinde. Tina Linux, Xboot, RTT-smart gibi dağıtımlara destek verdiği tahmin edilen geliştirici kartı RISC-V mimarisini merak edenler için alternatif olmayı amaçlıyor. Henüz kart için bir çıkış tarihi mevcut değil. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim