Anlık Bildirim

Röportaj: AppsFlyer Privacy Cloud nedir? Intel ile iş birliğinin avantajları neler?

AppsFlyer Türkiye ve Orta Doğu Satış Müdürü Ece İnanç ile röportaj yaptık. AppsFlyer Privacy Cloud'ın avantajlarını ve Intel ile iş birliğinin faydalarını sorduk.

Röportaj: AppsFlyer Privacy Cloud nedir? Tam Boyutta Gör

Küresel ilişkilendirme çözümleri sunan AppsFlyer, yeni ürünü AppsFlyer Privacy Cloud için Intel ile önemli bir iş birliği yaptı. Bu iş birliği kapsamında, AppsFlyer Privacy Cloud'un yüksek performanslı gelişmiş homomorfik şifreleme (HE) uygulamaları için gerekli olan hesaplamaları hızlandırmak amacıyla Intel’in 3. Nesil Ölçeklenebilir Intel Xeon platformunun kriptografik hızlandırma özelliğinden yararlanacak.

AppsFlyer Privacy Cloud hakkında daha fazla bilgi almak ve Intel ile iş birliğinin faydalarını daha iyi anlamak için AppsFlyer Türkiye ve Orta Doğu Satış Müdürü Ece İnanç’a çeşitli sorular yönelttik.

Röportaj: AppsFlyer Privacy Cloud nedir? Tam Boyutta Gör

AppsFlyer Privacy Cloud nedir? Son kullanıcıya sunduğu avantajlar nelerdir?

AppsFlyer Privacy Cloud, kullanıcı gizliliğini korumaya devam ederken şirketlerin iş birliği yapmasına ve veri alışverişinde bulunmasına olanak tanıyan bir veri temizleme odasıdır.

Tüketiciler, markalarla etkileşime girerken bilindiği üzere web'deki çerezler veya mobil cihazlardaki tanımlayıcılar gibi kullanıcı düzeyindeki verilere erişimin olanak sağladığı uygulama içi kişiselleştirilmiş, alakalı içerik görmek gibi belirli bir kullanıcı deneyimi düzeyine alıştı. Ancak, sırf bu içgörüler üzerine inşa edildiği için kullanıcı düzeyinde verilerin kolayca aktarımı, bugün var olan gizlilik sorununu yarattı. Tüketiciler, verilerinin nasıl paylaşıldığını (haklı olarak) bilmek istiyor ve yeni gizlilik düzenlemeleri bu değişikliği yansıtıyor.

AppsFlyer Privacy Cloud ile tüketiciler, verilerinin nasıl kullanıldığına ilişkin herhangi bir gizlilik endişesi duymadan markalardan bekledikleri büyük değeri ve deneyimi elde etmeye devam edebilirler.

AppsFlyer Privacy Cloud’un dikkat çeken yanlarından bahseder misiniz? Rakiplere kıyasla hangi konularda öne çıkıyor?

AppsFlyer Privacy Cloud, müşterilerimizin ve ortaklarımızın, işlerini büyütmek için ihtiyaç duydukları doğru bilgileri almaya devam ederken çeşitli gizlilik düzenlemelerine ve yönergelerine ayak uydurmasına ve bunlara uymasına olanak tanır.

Diğer mevcut veri temiz odalarının belirli sınırlamaları vardır. Örneğin, Google, Facebook ve Amazon gibi internet üzerinden sağlanan içerik ve hizmetlere erişimi denetleyen ortamlar veri temizleme odaları, kanallar arası erişime sahip değildir, yani birinci taraf verileri çoğunlukla kendi veri kümeleriyle paylaşılır. Diğer bağımsız veri temiz oda çözümleriyle bunlar, birinci taraf veri ayrıntı düzeyi ile sınırlı olabilirler, küçük ortak ekosistemlere sahip olabilirler, veri alımı için CDP'ler ve bulut depolama gibi üçüncü taraf altyapılarına güvenebilirler ve/veya daha az karmaşık ölçüm ve veri işleme araçlarına sahip olabilirler.

AppsFlyer Privacy Cloud, kanallar arasıdır ve gerçek zamanlı olarak kaynakta (DSP'ler, uygulama içi SDK) alınan dönüşüm verilerini sağlar, sınıfının en iyisi analitik özellikleri sunar, AppsFlyer'ın entegre iş ortaklarının zengin ekosistemine erişime olanak verir, sınıfının en iyisi toplu raporlama sunar ve hem iş için kullanıma hem de pazarlama sektörünün kullanımına uygundur.

Bunun bir parçası olarak, Homomorfik Şifreleme (HE) ve Özel Küme Kesişimi (PSI) gibi uzun vadeli gizliliği koruyan kriptografik çözümler üzerinde çalışmak için Intel ile uzun vadeli bir iş birliğine girdik.

Intel ile iş birliğiniz hayırlı olsun. Bu iş birliği neleri kapsıyor? AppsFlyer Privacy Cloud’a etkisi nasıl olacak?

Intel ile iş birliğimiz, sadece şirketin donanımını kullanmak üzerine değil, Intel'in donanım çözümünün üzerindeki tam PSI/HE kümesine dayalıdır ve gizliliği koruyan kriptografik çözümler geliştirmemize ve bunları ilerletmemize olanak tanır.

AppsFlyer'da, verilerimizin ölçeğiyle (günde 120 milyar olay), bu şifreleme çözümlerini çalıştırmak için gereken ölçüm miktarının gerçekçi olmadığını biliyorduk. Ancak gizliliği koruyan kriptografik teknolojiler konusundaki inovasyon vizyonunu da bizimle paylaşan Intel gibi güçlü bir liderle ortaklık kurarak, ekosistem için daha hızlı bir şekilde ölçeklenebilir bir çözüm geliştirebileceğimize inanıyoruz.

Bu çözümler, tüm taraflara hassas verilerin şifrelenmeden buluta girmediği “sıfır güven teknolojileri” kullanma seçeneği sunacağı için AppsFlyer Privacy Cloud'u daha bütünsel hale getirecek.

3. Nesil Ölçeklenebilir Intel Xeon platformundaki ‘kriptografik hızlandırma’ özelliğinin kullanıcılara etkisi nasıl olacak? Kullanıcılar hangi işlemlerde bu hızlanmanın avantajlarını hissedecek?

Bahsettiğimiz gibi, AppsFlyer Privacy Cloud için kriptografik teknolojiler geliştirmek üzere Intel ile birlikte çalışarak sıfır güven yaklaşımıyla bir güvenlik ortamına geçebileceğiz. Bunun son kullanıcıyı nasıl etkileyeceğine bir örnek olarak, bir kafe aramak kadar basit bir şeyi ele alalım. Bu eylem, kafein özleminizi gidermenize yardımcı olurken üçüncü taraflara, arama yaparken nerede bulunduğunuz, hangi sonuçlarla ilgilendiğiniz ve daha fazlası gibi çok büyük miktarda veriyi ortaya çıkarır.

Bu kurgusal kafe aramasında homomorfik şifreleme uygulansaydı, bu bilgilerin hiçbiri Google gibi herhangi bir üçüncü taraf veya hizmet sağlayıcı tarafından görülemezdi. Ayrıca kafe nerede, nasıl gidilir gibi sonuçlarla size ne cevap verildiğini de göremezlerdi.

Homomorfik şifreleme (HE) nedir? Avantajları nelerdir?

Homomorfik şifreleme, kimseye ifşa etmeden şifrelenmiş olan verileri analiz etmeyi veya değiştirmeyi mümkün kılar. Bu nedenle, kişinin mahremiyetinin çok önemli olduğu hassas kişisel verilerin kullanıldığı alanlarda büyük bir potansiyele sahiptir. Bu durumlarda, homomorfik şifreleme, gerçek verilerin hassas ayrıntılarını koruyabilir, ancak yine de analiz edilmesine ve işlenmesine izin verir.

Homomorfik şifrelemenin bir başka avantajı, günümüzde kullanılan diğer şifreleme modellerinden farklı olarak, kuantum bilgisayarlar tarafından kırılmaya karşı güvenli olmasıdır. Diğer şifreleme biçimleri gibi, homomorfik şifreleme de verileri şifrelemek için ortak bir anahtar kullanır. Ancak, diğer şifreleme biçimlerinden farklı olarak, veriler şifrelenirken görevlerin gerçekleştirilmesine izin vermek için cebirsel bir sistem kullanır. Ardından, görevler ve işleme tamamlandıktan sonra yalnızca eşleşen özel anahtara sahip kişi şifrelenmemiş verilere erişebilir. Bu da birisi tarafından kullanıldığında dahi verilerin güvenli ve özel olmasını ve kalmasını sağlar.

AppsFlyer’ın gelecek planları nedir? Hedeflerinizden ve yeni projelerinizden bahseder misiniz?

AppsFlyer'da her zaman birincil odak noktamız, büyümek, harika müşteri deneyimleri sunmak ve gizliliği korumak için ihtiyaç duydukları teknolojiyle müşterilerimize en iyi şekilde nasıl destek olabileceğimizdir. Bu nedenle, ürün ve hizmetlerimizin müşterilerimizin gelişen ihtiyaç ve beklentilerini karşılamasını sağlamaya devam edeceğiz.

Özellikle Türkiye pazarı için Türk şirketler mobilde varlıklarını geliştirmeye devam ederken, biz de özel satış ve müşteri başarısı ekiplerimizi büyütmeye devam edeceğiz. Türkiye’de son birkaç yılda bazı etkileyici mobil başarı öyküleri gördük. Getir'in Avrupa'ya yayılması ve hızla gelişen oyun endüstrisi bunlardan sadece ikisi. Bunun devam etmesini bekliyoruz ve geleceğin Türk işletmeleri için neler getireceğini görmekten heyecan duyuyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim