Anlık Bildirim

Rusya kendi alternatif internetini kurdu

Ülkedeki internet kullanımını tamamen kontrol altına almak isteyen Rusya devleti, geliştirdiği alternatif iletişim ağını bu hafta başarıyla test ettiğini duyurdu.

Rusya kendi alternatif internetini kurdu Tam Boyutta Gör

Bugün internet mevcut imkanlar içerisinde dünyanın herhangi bir noktasından erişilebilecek bir dünya haline geldi. Bununla birlikte internete bu denli özgür erişim ülkelerin istediği bir şey değil. Bazı hükümetler kendi kontrolleri altında bir interneti tercih ediyor.

Alternatif olacak

Çin, İran, Kuzey Kore ve Suudi Arabistan gibi ülkeler çok sıkı güvenlik duvarı inşa ederek vatandaşların her adımını takip etme veya istenmeyen tüm veri trafiğini engelleme gibi politikalar güdüyor. Rusya da buna katıldı.

Rusya İletişim Bakanlığı yaptığı açıklamada global internet ağına alternatif bir internet ağının ülke sınırları içerisinde başarılı bir şekilde test edildiğini duyurdu. Kullanıcılar bu test esnasında internet kullanımında herhangi bir değişiklik fark etmedi.

Rusya’nın nasıl bir alternatif internet ağı kurduğu bilinmiyor. Intranet yani şirket içi gibi kapalı bir internet ağı kurmak dışarı çıkışı engeller ancak açıklamada kullanımda fark olmadığı belirtilmiş. Bu bakımdan internet sağlayıcılar ve operatörler ile birlikte dev bir güvenlik duvarı kurulduğu tahmin ediliyor.

Kapalı sistem ülkelerin yavaş yavaş interneti tamamen kontrol altına alması elbette diğer ülkeler için de örnek teşkil ediyor. Her ülkenin kendi kapalı internet sistemine sahip olduğu bir gelecek kimsenin arzuladığı bir dönem olmaz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7577 kez okundu.
28 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
russia, alternative internet ve
2 etiket daha Güvenlik Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim