Anlık Bildirim

Rusya ve Ukrayna savaşında Starlink cephesi

Elon Musk’ın SpaceX firmasına ait olan Starlink uyduları Ukrayna tarafından kullanılabiliyor. Rusya'nın ise Ukrayna'nın Starlink'e erişimini istediği zaman engelleyebileceği bildiriliyor.
Rusya, Ukrayna'nın Starlink erişimini engelleyebiliyor Tam Boyutta Gör
Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ediyor. Ukrayna’nın altyapılarını önceki saldırılarında hedefleyen Rusya’nın şimdi de ülkenin Starlink erişimini engelleyebildiği belirtiliyor. Bilindiği üzere Starlink, Elon Musk’ın şirketi SpaceX’e ait olan uydu tabanlı bir ağ. Ve Rusya’nın Ukrayna'nın Starlink servisini devre dışı bırakmak için yeni ve daha etkili yollar bulduğu bildiriliyor.

Aktarılanlara göre Rusya, kritik anlarda iletişimi kesintiye uğratabiliyor ve bunun Ukrayna için büyük bir tehdit oluşturduğu belirtiliyor. Öte yandan Rusya'nın Elon Musk'ın uydu internet terminallerini nasıl bozduğu ise belirsiz.

Rusya, Ukrayna'nın Starlink erişimini engelleyebiliyor Tam Boyutta Gör
Starlink iletişimi Ukrayna için son derece önemli zira ülke, iletişim kurmak, istihbarat toplamak ve insansız hava araçlarıyla saldırılar yapmak için bu ağdan faydalanıyor. Ukraynalı askerler, Starlink hizmetinin kesintiye uğramasının hızlı iletişim kurma kabiliyetlerini engellediğini, bunun da onları gelen ya da devam eden Rus manevraları ya da saldırıları hakkında bilgi paylaşmak için kısa mesajlar göndermek zorunda bıraktığını söylüyor. Kesintilerin Ukrayna'nın kuzey cephesi boyunca tekrarlandığı ve genellikle Rus ilerlemeleriyle aynı zamana denk geldiği belirtiliyor.

Rusya, savaşın başından beri Ukrayna’nın iletişimini bozmaya çalışıyor ancak ilk defa bu derece kapsamlı Starlink kesintileri yapabildiğini görüyoruz. Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı Mykhailo Federov, Rusya'nın son sinyal bozma girişiminde yeni ve daha gelişmiş bir teknoloji kullandığını söylüyor. Öte yandan Ukrayna’nın insansız hava aracı saldırıları öncesinde Starlink erişimini açması için Musk’a yaptığı başvuruların da her zaman yerine getirilmediği belirtiliyor. Ayrıca Rus ordusunun da Starlink'i kullandığına dair iddialar bir süredir ortalıkta dolaşıyor. Şimdilik bu iddia, Musk veya taraflar tarafından doğrulanmış değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim