Anlık Bildirim

Elon Musk, Ukrayna'nın Ruslara saldırısını önlemek için Starlink'i kapattı

Amerikalı gazeteci Walter Isaacson, kitabında Elon Musk'ın Ukrayna'nın Rus gemilerine saldırmasını önlemek için Kırım yakınlarındaki Starlink ağını "gizlice kapattığını" yazdı.
Musk, Ukrayna'nın Ruslara saldıramaması için Starlink'i kapattı Tam Boyutta Gör
ABD'li işadamı Elon Musk, Ukrayna ordusunun Rus donanmasına yönelik saldırılarını engellemek amacıyla 2022 yılında Kırım kıyısı yakınlarındaki Starlink uydularının kapatılması için çalışanlarına gizlice talimat verdiği ortaya çıktı.

Musk, saldırının başarılı olması halinde Rusya'nın nükleer silah kullanabileceğinden korkuyordu. Bu haber CNN tarafından, Walter Isaacson tarafından yazılan ve satışına 12 Eylül'de başlanacak olan işadamı "Elon Musk" biyografisine atıfta bulunularak verildi. Kitaba göre, patlayıcılarla sarılı Ukrayna'ya ait insansız sualtı drone'ları Rusya'nın filosuna yaklaştığında, "iletişimi kaybettiler ve herhangi bir hasara yol açmadan geri çekildiler".

Musk, Ukrayna'nın Ruslara saldıramaması için Starlink'i kapattı Tam Boyutta Gör

Elon Musk, Starlink kesintisini ABD Başkanlık Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Genelkurmay Başkanı General Mark Milley ve Rusya'nın ABD Büyükelçisi ile görüştü. Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mikhail Fedorov da Musk'a mektup yazarak " insansız sualtı drone'larının iletişimini yeniden sağlaması için yalvardı".

Musk, Ukrayna'nın Ruslara saldıramaması için Starlink'i kapattı Tam Boyutta Gör
Elon Musk, üst düzey Rus yetkililerle yaptığı görüşmelerin ardından Rusya'nın Kırım'a yönelik başarılı bir saldırıya karşılık olarak nükleer silahlarla saldırabileceğinden korkmaya başladı. Ancak kitap, Musk'ın "mini Pearl Harbor" korkularının haklı olmadığını belirtiyor.

Musk konuyla ilgili olarak "Starlink savaşlara katılmak için tasarlanmadı. İnsanların Netflix izlemesi, rahatlaması, okulda internete bağlanması ve iyi barışçıl şeyler yapması için yapıldı, drone saldırıları için değil" ifadelerini kullandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13185 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elon musk, rusya ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim