Anlık Bildirim

Rusya, Wikipedia’ya karşı kendi çevrimiçi ansiklopedisini hazırlıyor

Rusya, güvenilmez olduğu gerekçesiyle Wikipedia'ya erişimi tamamen engellemeyi düşünüyor. Ülkenin bu konuda ürettiği çözüm ise Büyük Rus Ansiklopedisi’nin çevrimiçi sürümü.

Rusya, Wikipedia’ya karşı kendi çevrimiçi ansiklopedisini hazırlıyor Tam Boyutta Gör

Son günlerde yabancı menşeili teknoloji ürünlerine  getirdiği yaptırımlarla gündeme gelen Rusya, bu sefer de Wikipedia’ya savaş açtı. Bu kapsamda bir açıklama yapan Devlet başkanı Vladimir Putin, Wikipedia’nın güvenilmez olduğunu ve bu yüzden farklı bir alternatifle değiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Putin’in Wikipedia’ya alternatif olarak sunduğu çözüm ise Büyük Rus Ansiklopedisi’nin web tabanlı sürümü oldu. Ülkenin söz konusu sitenin hazırlanması için yaklaşık 157 milyon liralık kaynak ayırdığı belirtiliyor.

Rusya Devlet Başkanı, Wikipedia yerine Büyük Rus Ansiklopedisi’nin elektronik sürümünün kullanılması gerektiğini geçen ay gündeme getirmiş ve bu kapsamda yaptığı açıklamada, “Wikipedia’yı Büyük Rus Ansiklopedisi’nin elektronik haliyle değiştirmemiz lazım. En azından bu sayede insanların doğru bilgiye modern bir şekilde ulaşmasını sağlayabiliriz.” ifadelerini kullanmıştı.

Rusya, Wikipedia’ya karşı kendi çevrimiçi ansiklopedisini hazırlıyor Tam Boyutta Gör

Rusya’nın atağına karşı Wikipedia kanadından yapılan açıklamada ise “ Rus Wikipediası, sitenin yedinci büyük yabancı dil sürümünü teşkil ediyor. Açık lisans yoluyla 2.6 milyon kullanıcı tarafından oluşturulan 1.5 milyondan fazla makalenin üzerine ne eklenebileceğini anlamak biraz zor.” sözleri sarf edilmiş.

Rusya, uyuşturucu madde ile ilgili paylaşım yapan sitelerin engellenmesi mevzuatı kapsamında 2015 yılında Wikipedia’da çıkan bir kenevir haberi yüzünden siteye erişimi yasaklamıştı. Ülke kendi alternatifi için bir de ulusal araştırma ve eğitim merkezi kurmayı planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2938 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
wikipedia engeli, wikipedia yasağı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim