Anlık Bildirim

Rusya'da, Rus yazılımı olmayan teknolojik cihazların satışı yasaklandı

Rusya, Rus yazılımı yüklü olmadan gelen cep telefonu, bilgisayar ve akıllı televizyon gibi teknolojik cihazların satışını yasaklayan yasayı kabul etti. İşte önemli konunun detayları.

Rusya'da, Rus yazılımı olmayan teknolojik cihazların satışı yasaklandı

Geçtiğimiz haftalarda sizlere duyurduğumuz üzere Rusya, yerli yazılım ve uygulamaların yüklü gelmediği teknolojik cihazların satışına yasak getirecek yasa tasarısı üzerinde çalışıyordu. Beklenen haber geldi ve ülkede Rus yazılımı olmayan cihazların satışı yasaklandı.

Rus yazılımlar hükümet tarafından belirlenecek

Rus parlamentosunun alt kanadı olan Devlet Duması'nın yaptığı açıklamada, parlamentodan geçen bu yasaya göre 2020 yılının Temmuz ayından itibaren, Rus yazılımı ve uygulaması önyüklü olarak gelmeyen akıllı telefon, bilgisayar ve televizyon gibi elektronik cihazlar ülkede satılamayacak. Eğer dev teknoloji şirketleri cihazlara Rus yazılımı kurmazlarsa, Rusya'da varlık göstermeleri mümkün olmayacak diyebiliriz. Rus hükümetine göre bu yasa, yerel şirketlerin gelişmesine katkıda bulunacak.

Rusya'da, Rus yazılımı olmayan teknolojik cihazların satışı yasaklandı Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz Perşembe günü kabul edilen yasaya göre, cihazlara önceden kurulması gereken Rus yazılımların listesi ise hükümet tarafından belirlenecek. Rusya hükümetinin yürürlüğe koyduğu bu yasa, geniş çapta tepkilere neden olmuş durumda ve bu yazılımlarla casusluk operasyonları yapılabileceği de ileri sürülüyor. Zira Rusya son 5 yıldır arama motorlarından bazı sonuçları listelememelerini ve mesajlaşma platformlarından da kullanıcı bilgilerine ulaşmak için gerekli verilerin kendilerine iletilmesini istiyordu. Eleştirmenlere göre Rusya bu sıkı politikaları daha da ileri seviyelere çekebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9510 kez okundu.
19 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rusya, rus yazılım ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim