Anlık Bildirim

Ryzen 5000G APU'lar, beklenenden fazla bir fiyat etiketiyle gelebilir

AMD'nin Ryzen 5000G yongaları 5 Ağustos'a kadar perakende pazarına çıkmayacak ancak birçok yabancı perakendeci Zen 3 ile güçlendirilmiş iki APU işlemciyi listelemeye başladı.

Zen3 “Cezanne” mimarisine dayalı yeni APU serisinin bilgileri geçtiğimiz aylarda resmi olarak açıklandı. Son kullanıcı pazarının lansmanı resmi olarak 5 Ağustos'a ertelendi. Haziran ayında AMD, piyasaya sürülecek olan üç işlemciden ikisinin resmi fiyatını zaten açıklamıştı.

Ryzen 5000G olması gerekenden pahalı olabilir Tam Boyutta Gör

8 çekirdekli ve 16 iş parçacıklı bir APU olan AMD Ryzen 7 5700G, 4,6 GHz'e kadar çıkan boost hızı ile 359 USD olarak listelenmiş. Ne yazık ki, önsiparişe açılan perakendecilerdeki bu fiyatlar tavsiye edilen satış fiyatından daha fazla. Resmi fiyatı 259 USD olarak açıklanan 6 çekirdekli ve 12 iş parçacıklı Ryzen 5 5600G ise, 272 ile 303 USD arasında değişen bir fiyatla listeleniyor. Tavsiye edilen satış fiyatından neredeyse %20 daha pahalı olan fiyatlara vergilerin dahil olmadığını belirtmekte fayda var.

Ryzen 5000G olması gerekenden pahalı olabilir Tam Boyutta Gör

Çip sıkıntısının etkileri azalıyor

Küresel çip sıkıntısının hala mevcut olmasına rağmen, AMD'nin işlemci stoğunda önemli derecede iyileşmeler yaşanıyor. Ryzen 5000 (Vermeer) serisi işlemcilerinin çoğu, resmi olarak tavsiye edilen bir fiyattan satın alınabiliyor. Genel olarak önsipariş fiyatlarının yüksek olmasını göz önünde bulundurduğumuzda, Ryzen 7 5700G ve Ryzen 5 5600G'nin tavsiye edilen satış fiyatından piyasaya sürülme olasılığı da mevcut.

5300G yongasının son kullanıcı için ne zaman piyasaya sürüleceği konusunda ise herhangi bir resmi bilgi ne yazık ki mevcut değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7693 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, apu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim