Anlık Bildirim

Samsung yeni katlanabilir prototiplerini sergiledi

SID 2021 ekran teknolojileri fuarında sergilenen prototipler Z şeklinde ve genişleyen ekran tarzında hazırlanmış. Ayrıca katlanabilir bir dizüstü ve yine çok ince çerçeveli dizüstü ekranı da var.

Samsung'dan Z şeklinde ve genişleyebilir tarzda ek Tam Boyutta Gör

Katlanabilir ekran konusunda artık sektör lideri haline gelen Samsung’un klasik katlanabilir cihaz konseptinin dışında farklı konseptleri mevcut. Daha önce çizimlerini gördüğümüz bu konseptler ete kemiğe büründü.

Samsung katlanabilir ailesi

SID 2021 ekran teknolojileri fuarında sahneye çıkan Samsung, yeni katlanabilir cihaz prototiplerini tanıtırken ayrıca çerçevesiz bir dizüstü ekran konseptini de sergiledi. Bu prototipler önümüzdeki yıllarda piyasaya çıkacak. 

Prototiplerin ilki Z şeklinde katlanabilen bir tablet modeli. 7.2 inçlik ekrana sahip olan tablet iki noktadan katlanıyor. Sol kısımda kamera yuvası yer alırken sağ kısımda da ekran boğumunu koruyacak bir muhafazaya yer verilmiş. 

Samsung'dan Z şeklinde ve genişleyebilir tarzda ek Tam Boyutta Gör

Diğer prototip genişleyebilir ekran şeklinde. 6.6 veya 6.7 inç gibi görünen akıllı telefonun özel tuşuna bastığınızda ekran bir miktar sola doğru genişliyor. Böylece medya tüketimi için daha geniş bir ekran ortaya çıkıyor. 

Samsung'dan Z şeklinde ve genişleyebilir tarzda ek Tam Boyutta Gör

Son prototip ise ThinkPad X1 Fold benzeri bir yapıya sahip. Yani biraz daha dizüstü odaklı. Arka kısımda bir ekran yer almıyor. Cihaz dikey veya yatay olarak kullanılabiliyor ve 4:3 görüntü oranı sunuyor. 

Samsung'dan Z şeklinde ve genişleyebilir tarzda ek Tam Boyutta Gör

Dizüstü tarafında ise oldukça ince ekran çerçevelerine sahip bir prototip görüyoruz. Web kamerası üst kenarın hemen altına entegre edilmiş. Böylece daha kompakt ve geniş görüş alanına sahip bir cihaz ortaya çıkmış. Bu prototipler ayrıca üçüncü taraf üreticilere de tedarik edilecek. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim