Anlık Bildirim

IP geçiş platformu Seabone, 25 yılı geride bıraktı

Dünya çapındaki İnternet Servis Sağlayıcıların ve içerik sağlayıcıların küresel internete yüksek hızlı erişimini sağlayan Tier-1 düzeyindeki global IP Transit servisi Seabone 25 yılı geride bıraktı. 

Seabone

İnternetin ilk yıllarından itibaren IP Transit dediğimiz geçiş servisini sunmaya başlayan İtalyan Sparkle operatörünün Seabone bölümü bu hafta 25. yılını geride bıraktı. 25 yılda bölüm önemli aşamalar kaydetti. 

Seabone kimdir?

Bölgesel internet sağlayıcılarının daha büyük sağlayıcılardan trafik tedarik ederek hedef noktaya geçiş yapabilmesi hizmeti IP Transit olarak adlandırılıyor ve günümüz internet erişiminde büyük öneme sahip. 

İtalya’nın ilk uluslararası ve dünyanın en büyük 10 operatöründen biri Sparkle, 1996 yılında Tier-1 düzeyindeki global IP Transit servisi Seabone’u hizmete sokmuştu. İnternet devrimini destekleyerek tüm dünyayı birbirine bağlayan Seabone, bu çeyrek asırlık süreçte her zaman üzerine daha fazlasını koyarak yola devam etti. 

Seabone AS 6762, telefon hatlarına bağlı ilk analog modemlerin İtalyan evlerinde kullanılmaya başlandığı Kasım 1996'da, Milano, Palermo, Miami ve Montreal arasında ilk 45Mb bağlantıları kurarak faaliyetlerine başladı.

Kapsama alanı, kapilerlik ve performans açısından hizmete başladığı ilk günden itibaren büyüme odaklı bir strateji ile yönetilen Seabone, bugün dünya çapında ilk beş Tier 1 internet ağından biri haline gelmiş durumda. Ağ, aynı zamanda Akdeniz havzası, Afrika, Orta Doğu ve Latin Amerika pazarlarında lider konumunda bulunuyor.

Sparkle'ın son teknolojiye sahip İstanbul Veri Merkezi’nde barındırılan ISS'ler, telekom operatörleri ve içerik sağlayıcılar, 400G'ye kadar hız seçenekleri ile sunulan internet bağlantısının yanı sıra DDoS Koruma servisleri ve Sanal Ağ Erişim Koruması (NAP) da dahil olmak üzere eksiksiz bir IP çözüm setinden yararlanabiliyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim