Anlık Bildirim

İnternet reklamlarına da vergi geliyor

ABD’de eyalet yönetimleri kullanıcılara gösterimi yapılan internet reklamlarından vergi kesilmesini istiyor. İlk kabul edilen kanun yüzde 10 seviyesine kadar kesinti ön görüyor.

İnternet reklamlarına da vergi geliyor Tam Boyutta Gör

ABD Maryland eyalet senatosu internet üzerinde yayınlanan reklamlar için vergi ödenmesini gerektiren yasayı kabul etti. Daha önce Vali tarafından reddedilen taslak hafta içerisinde ikinci kez senatodan geçti. Böylece ülkede internet reklamlarına vergi koyan ilk eyalet oldu.

İnternet reklamlarına vergi

Normalde internet devleri elde ettikleri gelir üzerinden belirli oranlarda devlete vergi ödüyor. Gelirler içerisinde de reklamlar, satışlar veya sponsorluk gibi türler yer alıyor. Maryland eyaleti ise internet reklamları için ayrı bir vergi peşinde.

Elbette vergiler kasaya girmeyecek. Tamamının eyaletteki eğitim kurumlarının geliştirilmesine harcanacağı belirtiliyor. Senato eyalette yaşayan 6 milyon internet kullanıcısına reklam gösterilmesinin bir bedeli olmasını ve bunu da internet reklamcılığının geliştirilmesine dolaylı katkı sağlayacak eğitim kalitesinin arttırılması için harcanmasını istiyor.

Kanuna göre eyalette reklam gelirleri 1 milyon doları aşan işletmeler vergiye tabi. Global yıllık kazancı 100 milyon doların altındaysa vergi vermeyecek. 100 milyon dolar – 1 milyar dolar arasında yüzde 2.5, 1 milyar dolar – 5 milyar dolar arasında yüzde 5, 5 milyar dolar – 15 milyar dolar arasında yüzde 7.5 ve 15 milyar dolar üzerinde yüzde 10 kesinti yapılacak.

Haliyle internet işletmeleri kanuna karşı çıkıyor. İnternet devleri de dahil eyaletteki işletmeler kanunun girişimciliği baltalayacağını belirtiyor. Geçen yıl bir koalisyon oluşturan bu işletmeler muhtemelen kanunun iptali için başvuracak. Ne var ki diğer eyaletlerde de benzer kanun taslakları gündeme gelmiş durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10847 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İnternet, internet ads ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim