Anlık Bildirim

Seat Leon'a yeni benzinli motor takviyesi: 190 beygirlik 2.0 TSI

Seat Leon'un motor gamında benzin, hibrit ve plug-in hibrit gibi seçeneklere yer veren İspanyol marka, bu hafta itibariyle 190 beygirlik 2.0 TSI motorlu Leon'un da üretimine başlandığını duyurdu.

Seat Leon'a yeni benzinli motor takviyesi: 190 beygirlik 2.0 TSI Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz yılın başında örtüsü kaldırılan Seat Leon artık Avrupa'da 190 beygirlik 2.0 TSI motorla tercih edilebiliyor. Söz konusu üniteye sahip Leon'lar bu haftadan itibaren şirketin İspanya'daki Martorell tesislerinde banttan inecek.

Seat Leon'un motor gamına eklenen yeni 2.0 TSI motor 190 beygir (140 kW) güç ve 320 Nm tork üretiyor. Üretilen güç standart olarak 7 ileri DSG şanzıman vasıtasıyla ön tekerleklere aktarılıyor. Leon, söz konusu motor ve şanzıman kombinasyonluyla 0-100 km/s hızlanmasını 7.4 saniyede tamamlıyor. Karma yakıt tüketimininse WLTP ölçümlerine göre 6.7 - 7.2 l/100km arasında olduğu açıklandı.

Seat Ateca ve Seat Tarraco'da da bulunan 2.0 TSI'da yeni emisyon standartlarının karşılanabilmesi ve yakıt verimliliğinin artırılması adına bazı güncellemeler mevcut. Önceki çift enjeksiyon sisteminin yerine gelen direkt enjeksiyon enjektörleri, yeni bir turbo ve sürtünmeyi azaltmak için yapılan önemli güncellemeleri bunlar arasında göstermek mümkün.

Yapılan açıklamaya göre Seat Leon 2.0 TSI'da MacPherson ön süspansiyon ve multilink arka süspansiyona yer verilmiş. Buna ek olarak önde 312x25 mm havalandırmalı fren diskleri kullanılmış. 

Seat Leon şu anda Avrupa'da yeni 2.0 TSI motorla satın alınabiliyor. Türkiye'de ise 1.0 TSI, 1.0 eTSI ve 1.5 TSI seçenekleri mevcut. Fiyatlar ise 231 bin TL ile 299 bin TL arasında değişiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19072 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
seat leon, benzinli araç ve
2 etiket daha 2.0 TSI 190 hp Galeri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim