Anlık Bildirim

Sığırları sayesinde kripto para madenciliği yapıyor

Nesiller boyu çiftlik işi yapan Philip Huge ailesi bu aralar çiftlikteki sığırlar sayesinde kripto para madenciliği yapıyorlar. Nasıl mı? Çiftliklerinde sahip oldukları sığırların dışkısı ile.

Dakikada 500 devir ile çalışan altı silindirli büyük bir motor, inek gübresini ayrıştırarak açığa çıkan metan gazını ısı ve elektrik enerjisine dönüştürüyorlar. Dönüştürülen bu enerjiden yararlanan güçlü bilgisayarları sayesinde kripto para üretiyorlar. Ayrıca, doğaya zararı olan bu gaz türünü başka bir enerji türüne dönüştürerek de bir taş ile iki kuş vurmuşa benziyorlar. 


Philip, bu yenilenebilir enerjiyi kiralamaya başladığından da bahsediyor. Şöyle ki sahip oldukları grafik kart kulelerin bir kısmı onlara ait olduğu gibi, üçüncü şahıslara ait olanlarında olduğundan bahsediyor. Şuan için ethereum madenciliği yapmaktalar. Üretilen enerjinin 2/3 çiftliğe enerji sağlarken geri kalanı madencilik için gerek duyulan enerjide kullanılıyor. 

Sığırları sayesinde kripto para madenciliği yapıyor Tam Boyutta Gör


Gelirlerinin gayet iyi olduğunu söyleyen Philip bunun günden güne değiştiğini de vurguluyor. Philip, Kripto para değeri değişiminin Elon Musk'ın bir yorumuna bakacağının farkında. Eğer kripto para marketi çöker ise sahip olduğu grafik kart kulelerini başka kullanımlara sunacağını söylemekte. Örneğin, Disney gibi bilgisayar aracılığı ile animasyonlar yapan film yapımcılarına kiralamak gibi. 

Philip, projeye ilgi duyan diğer çiftlik sahiplerinin onu aradığından bahsediyor ve ekliyor "Bir bilgisayarı çalıştırmak, bir sığır veya koyun sürüsünü gütmekten daha kolay."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim