Anlık Bildirim

Sony, PSN'de oyun yayınlamak için 25 bin dolar istiyor

Neon Doctrine'nin kurucusu Iain Garner Sony'nin Playstation Network'unde bir oyun yayınlamanın maliyetinin 25.000 dolar maliyetinde olduğunu üstü kapalı olarak twitter'dan paylaştı.

Sony, PSN'de oyun yayınlamak için 25 bin dolar istiyor Tam Boyutta Gör


Bağımsız oyun yapımcısı olan Neon Doctrine'nin kurucusu Iain Garner Twitter'dan yaptığı açıklamalar ile büyük bir oyun konsolunda oyun çıkarmanın hayal kırıklığını dile getirdi. Garner bir oyunu öne çıkarmak platform sahibine en az 25.000 dolar ödemeniz gerektiğini öne sürüyor.

Garner Sony'nin ya da Psn'in adını vermeden, oyunları piyasaya sürerken ki zorluğu, mağazada bulunma ve hatta oyununu indirime sokmanın zorluğundan bizlere anlatıyor.

"Platform X geliştiricilere oyunlarını yönetme izni vermez. Herhangi bir promosyon, tanıtım almak için yalvarmalı ve ricalarda bulunmalısınız"

"İstek listelerinin hiç bir önemi yok. Bu yüzden kişisel pazarlamaların bir etkisi yok. Önemli olan onların sizi nasıl değerlendirdiğidir. Ve nasıl bir değerlendirme yaptıklarını bilmiyorum. Bunu paylaşmıyorlar"

Sony, PSN'de oyun yayınlamak için 25 bin dolar istiyor Tam Boyutta Gör



Garner bu mağazanın yayınlanacak tüm oyunlar için istediği özel isteklerini şöyle sıralamış. Oyunun Platform X için geliştirilmiş olmasını, 3 nesil öncesinden kalmış inanılmaz derecede zor lot kontrolünün üstesinden gelinmesini, platform için özel bir fragman hazırlanmasını, farklı siteler için blog yazılarının hazırlanmasını ve sosyal medya için farklı formlar hazırlanması. Ayrıca bu konulara yardımcı olacak bir uzmanı atamadıklarını da eklemiş.

Platform X sahiplerinin onayı olmadan lansmana özel bir indirim bile yapılamadığını. Tüm şartlarını gerçekleştirdiğinizde bile hala 25.000 dolar gibi bir rakam ve sonrasında ise satışlarınızın %30'unu istediklerini söylüyor Garner.

Garner herhangi bir isim vurgusu yapmıyor olsa da. Firmanın çok başarılı bir konsolun mimarı olduğunu fakat Game Pass gibi bir sistemleri olmadığını söylüyor. Bazı kaynaklarca bu firmanın Sony Playstation olduğu doğrulandı.

Garner'ın attığı tweetlere aşağıdan sizde bakabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10479 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
PSN, psn network ve
2 etiket daha neon doctrine Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim