Anlık Bildirim

Sony, uygun fiyatlı VAIO'ların üretileceğini açıkladı

Sony, yaptığı bir açıklamada uygun fiyatlı VAIO serisi dizüstü bilgisayarların üretileceğini belirtti.

Dizüstü bilgisayar pazarında VAIO serisi bilgisayarları ile yer alan Sony, VAIO serisi bilgisayarların 2 farklı kategoride üretileceğini duyurdu. Sony, VAIO serisi dizüstü bilgisayar üretiminin "1. parti" ve "2. parti" olarak 2 koldan devam edeceğini açıkladı. "1. parti" VAIO üretimi tamamen Sony tarafından tasarlanacak ve yapılacak. "2. parti" adı verilen kısımda ise VAIO modelleri Sony'nin ortak firmaları tarafından tasarlanıp üretilecek. Yan firmalar tarafından üretilecek olan VAIO bilgisayarların fiyatının daha uygun düzeyde tutulacağı belirtildi.

Sony, her iki kademede de üretilecek bilgisayarların malzeme işçilik kalitesinin eşit olacağını vurguladı. Sony, Dell firmasının uyguladığı Inspiron ve Studio gibi markalı üretim uygulamasını zaman itibariyle etkisiz bulduklarını, yeni bir marka için yatırımın gerekeceğini belirtti. Dizüstü bilgisayar pazarına yeni bir Sony serisi adepte etmek yerine VAIO serisinin satışlarını yükseltmek için bu yola başvurduklarını belirten Sony, bu pazarda hayatta kalmak için belirli bir pazar payına sahip olmanın önemini vurdguladı.

Sony, VAIO serisinin 2 kademeli üretim ve satışıyla birlikte 2010 yılı içinde 10 milyon ünitelik satış rakamı hedeflediklerini belirtti. Malzeme ve işçilik kalitelerinin eşit tutulacağı belirtilirken aradaki farkı teknik özellik ve yeniliklerin belirleyeceği ifade edildi. Sony, yeni işlemci, ekran kartı gibi teknolojilerin ilk önce 1. parti VAIO bilgisayarlarda kullanılacağını, bu yeniliklerin yaygınlaşmasından sonra 2. parti VAIO bilgisayarlara aktarılacağını belirtti.

Sony'nin bu açıklaması ile, farklı firmalar tarafından üretilmiş Sony VAIO serisi dizüstü bilgisayarların daha uygun ve her bütçeye hitap eden düzeylerde satılacağı belirtildi.

Sony, uygun fiyatlı VAIO'lar satacak

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim